Emek Platformu'ndan 5 öğretmenin açığa alınmasına tepki

Emek Platformu'ndan 5 öğretmenin açığa alınmasına tepki
Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Şiyar Güldiken, açığa alınan 5 öğretmen ile ilgili “Hak, adalet, özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren arkadaşlarımızın mücadelesi ortak mücadelemizdir” dedi.

AMİDA HABER - Amed Emek ve Demokrasi Platformu Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra açığa alınan Eğitim-Sen üyesi 5 öğretmen ile ilgili açıklama yaptı. Platformun dönem sözcüsü Şiyar Güldiken, Türkiye toplumunun tarihin en büyük yoksulluğunu yaşadığını belirtti. Güldiken, eğitime, sağlığa yeterli bütçe ayrılmadığına dikkat çekerek, “İşsizler, emekçiler, kadınlar ve milyonlarca yurttaş yoksulluk kuyruklarına maruz bırakılırken ülkenin kaynakları çıkar ilişkisi ekseninde iktidar ve organize suç çeteleri arasında paylaşılmaktadır” dedi.

21 Kasım’da basın açıklamasına katıldıkları için gözaltına alınap serbest bırakılan 5 öğretmenin açığa alınmasına tepki gösteren Güldiken, “Özgürleşmek yolunda değişimin, dönüşümün mücadelemiz ile gerçekleşeceğini biliyoruz. Hak, adalet, özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren arkadaşlarımızın mücadelesi ortak mücadelemizdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.