‘Eve baskın yapmayın çocuğum üniversite sınavına girecek’ dedi ve olanlar oldu

‘Eve baskın yapmayın çocuğum üniversite sınavına girecek’ dedi ve olanlar oldu
Diyarbakır’ın Ergani İlçesi eski Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış'ın gözaltına alınmadan soruşturmadan haberdar olduğu ve yetkililere “Ev e baskın yapmayın, çocuğum üniversite sınavına girecek. Baskından etkilenmesin" dediği iddia edildi ancak...

AMİDA HABER – Bugün sabah saatlerinde önceki HDP’li Ergani Belediye Başkanı ve aynı zamanda İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı olan Ahmet Kaya evinde gözaltına alındı. Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 2014 ve 2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış Avukat Ramazan Kartalmış da gözaltına alındı. Ev baskınları ile ilgili yaşanan ilginç bir bilgiyi Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren paylaştı.

‘Eve baskın yapmayın bugün çocuğum üniversite sınavına girecek’

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, gözaltına alınan eski Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış’ın önceden soruşturmadan haberdar olduğu ve yetkililere “Eve baskın yapmayın, çocuğum üniversite sınavına girecek. Ben gelip ifade veririm” dediğini ancak sınav sabahı eve baskın yapıldığını idda etti. Nahit Eren’in paylaşımı şöyle: “Bu nasıl kötülüktür? Av.Ramazan Kartalmış, soruşturmadan daha önce haberdar olup sizlere çocuğunun üniversite sınavına hazırlandığını, olası bir ev baskınından etkilenmemesi için ifade vermeye hazır olduğunu bildirdiği halde sınav sabahında evine baskın yaptınız…”

Diyarbakır Barosu yaptığı açıklamada üyeleri Kartalmış’ın derhal serbest bırakılmasını istedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.