Fransız Büyükelçi Diyarbakır’a hayran kaldı

Fransız Büyükelçi Diyarbakır’a hayran kaldı
Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hevrê Magro, Diyarbakır’a hayran kaldı. Diyarbakır surlarını gezen Magro, ciğer kebabı ve kadayıf yedi.

AMİDA HABER - Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hevrê Magro, Diyarbakır’a geldi. Magro 1996 yılından beri Diyarbakır’da faaliyet gösteren Fransız Perenco şirketini ziyaret etti. Ekipler ile saha ziyareti yaptı, enerji geçişi üzerine fikir alış verişinde bulundu.

Ergani ve Eğil’e gitti

Ergani ve Eğil’deki tarihi bölgeleri de gezen Magro, Ergani Kaymakamı ile birlikte Kadın Ragbi Takımı’nın antrenmanını izledi. Magro, antrenmanla ilgili sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Diyarbakır’da yetenekler de var. Hem de çok fazla. Kadın ragbi takımının antrenmanına katılma fırsatı bulduk. İyi iş çıkarıyorsunuz kızlar!” dedi.

Ciğer yedi

Magro, Diyarbakır’a gelen her turistin tatmadan gitmediği ciğer kebabı da yedi. “Diyarbakır’ın yöresel yemeklerinin büyüsüne kapıldık” diyen Magro, kadayıf tatlısı yemeyi de ihmal etmedi. Büyükelçi Magro, Diyarbakı ile ilgili bütün sosyal medya mesajlarını Türkçe ve Fransızca yazdı. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.