Gözaltına alınan DBP Genel Başkanı tutuklandı

Gözaltına alınan DBP Genel Başkanı tutuklandı
Son dakika: Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 13’ü serbest bırakıldı. DBP Genel Başkanı ile Diyarbakır il Başkanı tutuklandı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. İfade işlemleri biten DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Seval Gülmez, Batman İl Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Şanlıurfa İl Eşbaşkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Mardin İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Ağrı İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol tedbiri istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 13 DBP'li Hakimlik ifadelerinin ardından yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Adliye hatırası

Tutuklanma kararı öncesi HDP'li Meral Danış Beştaş, Ayşe Acar Başaran ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Keskin Bayındır ile fotoğraf çekerken.

fk7yyaowyaeot6w.jpg

DBP Genel Başkanı ve Diyarbakır İl Başkanı tutuklandı

DBP Genel Başkanı Keskin Bayındır ile Diyarbakır İl Eşbaşkanı Fahrettin Altun savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Keskin ile Altun'un tutuklanmasına karar verirdi.

Aydeniz ve Beştaş'tan tepki

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Mahkemenin tutuklanma kararına tepki gösteren bir açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.