Hewş Kafe’nin sahibini takibe alan şahıs gözaltına alındı

Hewş Kafe’nin sahibini takibe alan şahıs gözaltına alındı

Kaynak:Hozan Adar

Diyarbakır Sur’da hizmet veren Hewş ve Karga adlı kafeler 11 Temmuz gece saatlerine silahlı ve ses bombalı saldırıya uğramıştı. Daha önce saldırıları gerçekleştirdikleri iddiasıyla 3 kişi gözaltına alınmıştı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da son günlerdeki kafe ve ticari işletmelere yapılan saldırılar gündemdeki yerini korurken, Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 11 Temmuz gecesi saldırıya uğrayan Hewş isimli kafenin sahibi Ö.D.’yi fiziki takibe alan bir kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

'Açık giyinen kadınlar gelmesin' tehdidi

Diyarbakır'da saldırıya uğrayan Hewş Kafe'nin işletmecilerinden, Agit Damlayıcı daha önce medyaya verdiği demecinde, kendilerini tehdit eden kişiler için,"Selefi gruplar olduğunu düşünüyoruz. ‘Açık giyinen kadınlar gelmesin' diye tehdit edildiklerini ifade etmişti.

Diyarbakır Sur’da saldırıya uğrayan kafeler

Diyarbakır'da ilk saldırı 19 Haziran'da Suriçi'ndeki 'Sihirbazın Mekanı'na yönelik yapıldı. Kafe, kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı, işletmenin sahibi Hasan Asoiaf önce tehdit edildiğini ardından da kafesinin kurşunlandığını söyledi ve işletmesini kapattı.

kafe-hews.jpg

11 Temmuz gecesi de Sur'da bulunan Karga Kafe ve Hewş Kafe adllı iki işletmeye gece saat 23.30'da ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili soruşturmada üç kişi gözaltına alındı. Karga Kafe, 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare’nin önünde yaptığı basın açıklaması sırasında katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi CHP Milletvekili Türkan Elçi'ye ait.

Karga Kafe’nin karşısında bulunan Hewş Kafe ise uzun yıllardır kültür sanat etkinliklerinin düzenlendiği bir mekan olarak biliniyor. Hewş Kafe’nin işletmecileri bir ay içinde beşinci kez saldırıya uğradıklarını belirtiyor.

Haber: Hozan Adar

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum