HÜDA PAR Kılıçdaroğlu'na parti programını kargoladı

HÜDA PAR Kılıçdaroğlu'na parti programını kargoladı

Kürtçenin resmi dil olması, anadilde eğitim gibi talepleri içeren HÜDA PAR'ın parti programı, partililer tarafından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na kargo ile gönderildi.

AMİDA HABER - HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir ve beraberindeki partililer, PTT önünde bir araya geldi. Hazırladıkları zarfın içine parti programını koyan HÜDA PAR’lılar, programı CHP Genel Merkezi’ne gönderdi. Hüseyin İmir, parti programının Türkçe, anlaşılır bir dille yazıldığını belirterek, “Toplumsal birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirecek bir dille yazılmıştır. Var olan sorunlarımıza köklü çözümler bulmak üzere yazılmış bir programdır. Okuyan herkesin rahat bir şekilde anlayabileceği bir programdır.” dedi.

HÜDA PAR'ın programı

HÜDA PAR Programı, Kürtçenin ikinci resmi dil olması, anadilde eğitim, andımız ve benzeri metinlerin kaldırılması gibi talepleri içerdiği için muhalefetin tepkisine neden olmuştu. Partinin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında, parti programını anlamakta zorluk çekenlere ücretsiz Türkçe kursu vereceğini söylemişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.