HÜDA PAR’dan Diyarbakır önergesi: Sarhoş naraları yükseliyor!

HÜDA PAR’dan Diyarbakır önergesi: Sarhoş naraları yükseliyor!

Kaynak:Haber Merkezi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, Diyarbakır’da uyuşturucu ve alkol kullanımının arttığını belirterek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması için Meclis’e soru önergesi verdi.

AMİDA HABER - HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, soru önergesinde, Diyarbakır’da yaz aylarının ısınması ile gidilen park ve bahçelerde içki masalarının kurulduğunu, uyuşturucu maddelerin tüketildiğini, sarhoş naraları yükseldiğini iddia etti.

‘Toplumun sinir uçlarına dokunuyorlar’

Dinç, özellikle Sur İlçesi’nde işletilen bir çok mekan ve kafeteryanın uyuşturucu bataklığına dönüştüğünü ileri sürerek soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır'ın tarih, kültür ve inançla yoğrulmuş kadim kimliğine karşı savaş açan ve içerisinde ‘Narko-terör’ özellikler barındıran belli çevrelerin koordinasyon halinde ahlaksızlığı politik bir kimliğe dönüştürerek siyasal hedefler arzuladıkları açıkça görülmektedir. Vahim bir iddia da, ‘Narko-terör’ faaliyetleri kapsamına giren ‘Organize kötülük’ çarkı içerisinde menfaat karşılığı bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu söylentileridir. Ayrıca toplumun sinir uçlarına dokunmanın halkta yol açtığı haklı tepki, zaman zaman bazı fevri davranışlara da sebebiyet verebilmektedir ki, bu durum bazen istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.

faruk-dinc-hudapar.jpg

Bakana alınacak önlemleri sordu

Faruk Dinç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bahsettiği tehlikelere karşı ne tür önlemler alındığını, buna göz yuman hatta içinde olan kamu görevlileri hakkında yasal işlem başlatıp başlatmayacaklarını sordu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum