İYİ Partili Yılmaz: Diyarbakır tarımda ihracata yönelmeli

İYİ Partili Yılmaz: Diyarbakır tarımda ihracata yönelmeli
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Doğru teşvikler ve doğru yönlendirmeyle, Diyarbakır tarımdan kazandığı geliri katlayacak, 10-15 yıl içerisinde yüksek teknoloji ürünler üreten bir şehir olacak” dedi.

AMİDA HABER - Çocukluğunun bir kısmı da Diyarbakır’da geçen Bilge Yılmaz, Diyarbakır’ı ziyaret etti. Yılmaz, şehrin doğru kalkınma planlaması ve teşvik mekanizmalarıyla, zaman içinde yüksek teknoloji ürünleri ihraç edebileceğini vurguladı. Diyarbakır’ın kalkınmada öncelikli bölgeler arasında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Fakat Türkiye’de teşvik sistemi ve kalkınma planlaması layıkıyla yapılmadığından, şehrin çalışkan emekçileri, ucuz iş gücüne dönüşmüş. Hak ettiği refaha erişememiş” dedi.

Tarımdan kazandığı geliri katlayacak

Doğru teşvik ve yatırımlarla Diyarbakır’ın tarımdan kazandığı geliri katlayabileceğini belirten Yılmaz, “10-15 yıl içerisinde yüksek teknoloji ürünler üreten bir şehir olacak. Bu hedeflere doğru yürürken, Diyarbakır’ın gençleri kaliteli işlerde çalışacak, değer üretecek. Bu şehrin insanı çok çalışkan. Biz bu enerjiyi doğru yere yönlendireceğiz. Tüm Diyarbakırlılar ülkenin büyümesinden pay alacak, refah artışını hissedecek” diye konuştu. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.