Komşu illerin geri dönüşüm atıkları Diyarbakır’a geliyor!
Komşu illerin geri dönüşüm atıkları Diyarbakır’a geliyor! Batman'daki atık entegre tesisi, ayda 600 bin ton çöpü geri dönüştürerek çevreye, havaya ve ekonomiye katkıda bulunuyor. Ayrıştırılan kağıt, plastik ve metal atıklar, balyalanarak Diyarbakır'daki geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, daha temiz bir doğa için atıklarımızı evde ayrı çöplere atmamızı ve geri dönüşümün önemini vurguluyor. Bu sayede hem çevreyi koruyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Batman'da bir atık entegre tesisinde, ayda 600 bin ton çöp geri dönüşüm sayesinde hem çevre hem hava hem de ekonomik katkıya dönüştürülüyor. Atık entegre tesisinde kağıt, plastik ve metal atıklar ayrı ayrı ayrıştırılıyor.
Çöp toplayıcıları tarafından karma olarak kendilerine getirildiğini belirten Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, çöp atıkları personellerin ayrıştırmasından sonra önce presle balya haline getirdiklerini söyledi.
Sınıflarına göre ayrıştırılıp balya haline getirtilen atıkların tırlarla il dışında bulunan geri dönüşüm fabrikalarına gönderdiklerini ifade eden Kılıç, bu şekilde doğaya, çevreye ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.
Çöpe atılan atıkların geri dönüşümüyle beraber çevreye, doğaya ve ülke ekonomisine olan faydasını İLKHA mikrofonuna aktaran Atık Entegre Tesisi Saha Sorumlusu Mehmet Kılıç, daha temiz bir doğa için herkesi atıkları ayrı çöplere koyma konusunda dikkatli olmaya çağırdı.
"Geri dönüşümle ülke ekonomisine katkı sağlanıyor"
Kendilerine gelen atıkları sınıflarına göre ayırdıklarını belirten Kılıç, "Burada kâğıt, pet plastikler ve naylon atıklarını toplayıp ayrıştırıyoruz. Çöp atıklarını bizlere sokak toplayıcıları getiriyor. Bize gelen atıklar karışık bir şekilde geliyor. Burada sınıflarına göre elemanlarımız ayrıştırmayı yaptıktan sonra presleyip geri dönüşüm firmalarına gönderiyoruz.
Geri dönüşümün faydası hem doğaya hem çevreye hem de Türkiye ekonomisine çok büyük katkıda bulunuluyor." dedi.
"Herkes evlerinde bilinçli olarak atıkları ayrıştırmalı"
Ayda 600 bin ton atığı geri dönüşüme kazandıklarını ifade eden Kılıç, "Özel bir firmayız ve 2015 yılından beri faal durumdayız. Sadece burada aylık toplam 600 bin ton karışık ambalaj atığı geliyor. Bize gelen bu karışık atıkları kendi gruplarına göre sınıflandırarak ayırıyoruz.
Sınıflarına göre balyalayıp ayrıştırdığımız atıkları ayrı bir şekilde tırlara yükleyip bir sonraki aşama olan fabrikalara gönderiyoruz. Buradaki kağıt atıkları Kahramanmaraş'taki bir firmaya ve plastik petleri Diyarbakır'daki firmalara gönderiyoruz.
Onlar da atıkları doğaya tekrardan kazandırmak için geri dönüşümden geçiriyorlar. Vatandaşlara tavsiyemiz herkes evlerinde bilinçli olarak atıkları ayrıştırmalarıdır. Bu şekilde daha çevreci ve temiz bir Batman olmasına katkıları olacaktır." şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.