LGS’de kopya iddiaları: Diyarbakırla başladı, birçok ile yayıldı

LGS’de kopya iddiaları: Diyarbakırla başladı, birçok ile yayıldı
 Muhabir
15 Haziran 2025 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ortaya çıkan kopya ve usulsüzlük iddiaları, Diyarbakır'da 2 öğretmenin açığa alınmasının ardından ülke geneline yayılarak büyük yankı uyandırdı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’daki LGS sınavındaki kopyla iddiaları nedeniyle 2 öğretmenin açığa alındığı bildirilmişti. Diyarbakır’daki iddiaların ardından, Bursa, Antalya ve Trabzon’da benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı.

3 okulda 46 öğrenci

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'ndan 36 öğrencinin sıfır hatayla 500 tam puan aldığını duyurdu.

turhan-comez.webp

Çömez ayrıca, Antalya Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 6 öğrencinin, Trabzon Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ise 4 öğrencinin şüpheli olarak tam puan aldığı iddia etti.

Çömez, ülke genelinde sınava giren 963 bin 142 öğrenciden 500 puan alanların oranının %0,07 iken, Bursa'daki bu okulda bu oranın %9'a ulaşmasını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu.

2025/04/02/lgsss-sinav.jpg

İmam Hatipler mercek altında

500 tam puan alarak dikkat çekti. Çömez, yalnızca bu üç okuldan toplamda 46 öğrencinin kusursuz performans sergilediğini, buna karşılık Türkiye genelindeki diğer 3 bin 500 imam hatip okulunda sadece 17 öğrencinin aynı başarıyı gösterdiğini vurgulayarak bu durumu "kokuşmuşluk" olarak nitelendirdi.

İYİ Parti'li Çömez, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu iddialara ilişkin kamuoyuna şeffaf bir açıklama yapılmasını talep etti. Ayrıca, "Bu üç okuldaki yöneticileri ve öğrencileri sorgulayın, pisliğin ne kadar derin olduğunu göreceksiniz" ifadeleriyle iddiaların ciddiyetine dikkat çekti.

2024/12/30/yusuf-tekin.jpg

Bakan Tekin iddiaları reddetti

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, ülke geneline yayılan iddiaları ret ederek, “Çocuklarımız 1 yıllık bir hazırlık süreninin sonunda sınava girdiler. Sınavın yapıldığı gün, sınavın bitiminden itibaren konuşulan hususlarla ilgili açıklamalar yaptık. ‘İlk söylenen, sınavın soruları sızdırıldı, medyada var’ dediler. 10.45’te biten bir sınavın sorularının 11.57’de sosyal medyada paylaşılmış olması sınavın güvenliği sekte uğratıyor demesi için akli melekelerinin yerinde olmaması lazım ya da manipülatif bir eylem içerisinde olması gerekir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.