Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı: Diyarbakır Valisi katılmadı

Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı: Diyarbakır Valisi katılmadı
Diyarbakır 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı bugün düzenlenen bir törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Törene Diyarbakır Valisi ve ilçe kaymakamlarının katılmaması dikkat çekti.

AMİDA HABER – Diyarbakır’da açılışı yapılan 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı iş dünyası ve DEM Parti’nin Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediye il ve ilçe Eş Başkanlarının katıldığı bir törenle açıldı.

Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açan, 10 ilden 104 firma ve kuruluşun temsilcisinin katıldığı 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı 26 Mayısa kadar devam edecek.

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle düzenlenemeyen fuar bu yıl ikincisini düzendi. Fuarda 10 ilden 104 firma ve kamu kuruluşu çalışmalarını tanıtacak. Fuar 26 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

fuarrr.jpg

Vali ve kaymakamlar davetli oldukları halde katılmadılar

Fuara Van, Mardin, Batman, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının yanı sıra kentin ilçe eş başkanları, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve ilçe kaymakamları fuara davet edilmesine rağmen katılmadı.

‘Mezopotamya, kıyı illeri gibi yeterli ilgiyi görmüyor’

Fuarın açılış programında söz alan ve Mezopotamya'nın turizm açısından yeterli ilgiyi görmediğini söylen TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akyıl, şöyle konuştu: "Oysa bizim keşfedilmemiş büyük bir alanımız var. 12 bin yıllık tarihînde gastronomi ve turizm açısından Mezopotamya, yapılan her yeni kazıyla tarih yeninden yazılıyor. Turizm açısından Mezopotamya, kıyı illeri gibi yeterli ilgiyi görmüyor. Bunun için birbirinden farklı programlar ve çalıştaylar yapılmalıdır.'

mezopotamya-fuar.jpg

‘Fuarı bölgenin ortak fuarı haline getirelim’

Mezopotamya'nın turizm ve gastronomi açısından önemli olduğunu ifade eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Kaya: " Bu fuara Mezopotamya fuarı diyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bu fuara Diyarbakır turizm fuarı demedik. Fuara insanlığın ilk yerleşik hayata geçtiği Mezopotamya dedik. Şimdiye kadar kentlerimiz kayyum tarafından yönetildi. Bu nedenle büyük projeler gerçekleştirme şansımız olmadı. Van, Diyarbakır, Mardin Başkanlarımız burada, onlara sesleniyorum; bu fuarı bölgenin fuarı yapıp büyütelim. Dünya ülkeleri davet edip, sürekliliğini sağlayalım. Kalıcı olsun, gelecek için çocuklarımıza güçlü bir yapı bırakalım. Gelin bu fuarı bölgenin ortak fuarı haline getirelim ve geliştirelim. Ulusal ve uluslararası arenadan daha çok katılımcı firmayı bu bölgenin illerine getirelim. Birgün, Mardin'de, birgün Urfa'da, birgün Van ve diğer illerde bu fuarı yapalım yayalım" diye konuştu.

fuarrree.jpg

‘Sorunları hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz’

Fuarda konuşuna Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ise "Bu coğrafyanın tüm kaynaklarının gelişmesi ve bu kaynakların istihdama dönüşmesi için bizlere çok görev düşüyor. Barışı, önceleyen bir toplumsal birliktelik oluşturmamız gerekiyor. Hepimizin ihtiyaç duyduğu bir yaşama inşa edebiliriz. Bu anlamda yerel yönetimlere de büyük roller düşüyor. 8 yıllık kayyım tahribatı nedeniyle şehrimizde birçok sorunun katmerleştiğini biliyor ve bu sorunları hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Yerel yönetimler ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, bu alanda çalışma yürüten bütün dinamiklere bir araya gelip çaba harcayacağız" diyerek üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini dile getirdi.

Haber: Hozan Adar - Zelal Sinayiç

İlgili Haberler
Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.