Narin cinayetinin iddianamesi hazırlandı: 1 numaralı sanık kim?

Narin cinayetinin iddianamesi hazırlandı: 1 numaralı sanık kim?

Kaynak:T24

Diyarbakır’da hunharca katledilen ve milyonları yasa boğan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili iddianame hazırlandı.

AMİDA HABER - Narin Güran cinayetine ilişkin HTS kayıtları ve DNA incelemeleri dahil tüm deliller savcılığa teslim edildi. Hazırlanan iddianameye göre, 12’si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına ağır ceza mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlanacak. Dosyada amca Salim Güran, bir numaralı sanık olarak yer alıyor.

Cinayeti milyonları derinden üzmüştü

2024/08/27/narin-guraneee.jpg

5 Eylül’de kuran kursundan çıktıktan sonra evine doğru yola çıkan Narin Güran’dan bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin endişeli bekleyişi sürerken, Diyarbakır Emniyeti geniş çaplı bir arama başlattı. Aramaların 19. gününde, Narin’in cansız bedeni, evine 1,5 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde, okul çantasıyla birlikte bulundu. Bu tüyler ürperten bulgu, küçük kızın cinayete kurban gittiğini ortaya koydu.

İddianame hazırlandı

2024/04/19/adliye.jpg

T24’ün Sabah’tan Hüseyin Kaçmaz’ın haberine dayandırdığı bilgilere göre iddianame hazırlandı. Haberde, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk’in başkanlığında toplanan savcıların, Narin Güran cinayetiyle ilgili iddianameyi hazırladığı ifade edildi. İddianamede, cinayetin planlı bir şekilde gerçekleştirildiği ve delillerin karartılmaya çalışıldığı vurgulandı. Başsavcı Çelenk, iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderileceğini ve adaletin yerini bulacağını belirtti.

1 numaralı sanık amca Salim Güran

2024/09/28/salim-yuksel-guran.jpg

İddianamede cinayetle ilgili bir numaralı sanık olarak muhtar amca Salim Güran gösterildi. Muhtarın cinayeti organize ettiği ve diğer şüphelilerle iş birliği yaparak Narin’in ölümüne sebep olduğu belirtildi. İddianamede, suçlamaların ciddi delillere dayandığı ve sanıkların birçoğunun olay yerinde bulunduğuna dair kanıtlar olduğu ifade edildi.

22 sanık yargılanacak

2024/09/13/adliye-narin-sorgu1.jpg

İddianamenin ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde 12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanma süreci başlayacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.