Rojin Kabaiş nasıl öldü: Ön rapor çıktı!

Rojin Kabaiş nasıl öldü: Ön rapor çıktı!
 Muhabir
Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi bulunan Rojin Kabaiş’in otopsi işlemleri tamamlandı. Ön raporun çıktığı, dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi.

AMİDA HABER - Diyarbakırlı Rojin Kabaiş, öğrenim gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi yurdundan 18 gün önce kayboldu. Kaybolduktan sonra marketten aldığı kek ve su ile cep telefonu Van Gölü Sahili’nde bulunan Kabaiş’in cenazesi, dün akşam saatlerinde kaybolduğu mevkiden 15 kilometre uzaklıktaki Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.

Numuneler İstanbul’a gönderilecek

ekk2.jpg

Van Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Kabaiş’in ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapıldı. Otopsi işlemi yaklaşık 8 saat sürdü. Genç kızın bedeninden alınan numunelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi. Kabaiş’in beden bütünlüğünün bozulduğu, ailenin kızlarını giysilerinden teşhis ettiği öğrenildi.

Baro alınmadı

sinan-ozaraz.jpg

Amida Haber’e konuşan Van Barosu Başkanı Sinan Özaraz, Rojin Kabaiş’in otopsi işlemlerine katılma taleplerinin Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından reddedildiğini söyledi. Özaraz, “Otopsiye katılma talebimiz savcı tarafından sözlü olarak reddedildi. Van Tabip Odası’ndan bir hekim aile adına otopsiye eşlik etti. Gizlilik kararı olduğu gerekçe gösterilerek ön otopsi raporu da bizimle paylaşılmadı” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.