Serra Bucak’tan ‘Narin’ açıklaması: Girişimler sonuç vermedi!

Serra Bucak’tan ‘Narin’ açıklaması: Girişimler sonuç vermedi!
 Muhabir
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, Narin Güran’ın cenazesinin kent merkezinde defnedilmesi için yapılan girişimlerin sonuç vermediğini açıkladı.

kosuyolu.jpg

AMİDA HABER - Diyarbakır Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde, Koşuyolu Park’ında bir günlük taziye çadırı kuruldu. Oryıl Petrol Ofis’inde Koşuyolu Park’ına yapılması planlanan yürüyüşe izin verilmedi. Uzun müzakereler sonucunda bir günlük (saat 17.00’a kadar) taziye çadırı kurulmasına izin verildi.

STK’lar katıldı

nahit-serra.jpg

Koşuyolu Parkı’nda kurulan taziye çadırına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak, Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, İHD temsilciler, Çocuk ve Kadın Hakları temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda kişi katıldı.

‘Ortak akılla adalet nöbetini gerçekleştiriyoruz’

serra-bucak.jpg

Taziyede açıklama yapan Serra Bucak, Narin Güran için kurulan çadırın ortak bir aklını ürünü olduğunu söyledi. Bucak: “Narin’in cenazesinin o köyde defin edilmemesi üzerine çokça öneriler geliştirdi. Bu önerilerin hepsi 8 yaşında bir kız çocuğunun gasp edilen yaşam hakkının sorgulanmasıydı ve bu Diyarbakır halkı tarafından yapıldı. Narin’in taziyesinin köyde değil de kent merkezinde kurulmasına dair yine bu toplumun duyarlı kesimlerinden, farklı yapılarından, kurumsallaşmalarından bu öneri geldi. Bu öneri doğrultusundan bizler de bu ortak aklı geliştirerek çocuk ağı ve kadın ağı öncülüğünde bugün burada bu adalet nöbetini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

‘Adalet tecelli etsin’

serra.jpg

Üzüntüsünü tarif edecek cümleler bulmakta zorluk çektiğini söyleyen Bucak şunları söyledi: “Bu acı hepimizim içini yaktı. Belki bu üstü kapatılmak istenen bir cinayetti. Bunu da hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu sebeple bütün yetkililere buradan, Amed’den Diyarbakır’dan, bu adalet nöbetinden bir çağrı yapıyoruz . Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere, Ankara'daki parti grupları olmak üzere buradan hepsine bir çağrı yapıyoruz. Bu nöbetin, bu adalet çağrısının yerine getirilmesi gerekilir. Bu adalet çağrısını en doğru cevap hakikatli bir soruşturma yürütmesi, hakikatli bir hukuk sürecinin yürütülmesi. Narin’in katledilmesinden başlayan süreçle birlikte, bu sürecin katlanarak, büyüyerek, devamında bir parçası olarak herkesin, bu işte kimin sorumluğu varsa, bütün detaylı araştırmaların yapılması gerektiğini ve adaletin tecelli etmesi gerektiğini savunuyoruz.”

‘Amedlilere çağrımdır'

kosuyolu.jpg

Narin’e sahip çıkılması çağrısında bulunan Bucak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Başka Narinler ölmesin, başka çocuk yaşamları sonlandırılmasın diye mücadele edeceğiz. Demokratik bir toplum, çocuklara saygı, sevgi, aynı şekilde kadınlar bu toplumun yarısı olduğu gerçeğinden uzaklaşmayan, kadınların da çocukların da yaşam hakkını, tüm canlıların yaşam hakkını savunan bir toplum inşası için bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün burada, bu adalet nöbetinin oluşmasında desteği olan bütün Amedlilere çağrımdır. Akşam 17’e kadar bu nöbetimize, Narin’in adalet nöbetine sahip çıkın. Çünkü nöbeti mümkün kılan sizin çığlığınızdır. Sizin önerileriniz, sizin tavsiyelerinizdi. Bugün, bu kentin saat 17.00 kadar bu çadırı doldurması gerekir. Bu çadırda Narin ve başka çocuklar için adil ve demokratik bir yaşam için söz kurması gerekir.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum