Şeyh Said Derneği’nden yemek açıklaması

Şeyh Said Derneği’nden yemek açıklaması
Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği, Diyarbakır ve çevre illerde taziyelerde verilen yemeklerle ilgili açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Diyarbakır ve çevre illerde taziye yemeklerinde verilen yemeklerin kaldırılması ile ilgili Liceliler Derneği geçtiğimiz günlerde bir karar almıştı. Kararda taziyelerde yemeklerin kaldırılması kararlaştırılmıştı. Ekonomik kriz nedeniyle birçok vatandaşın taziye yemeği nedeniyle kredi çekmek zorunda kaldığı haberleri üzerine, Şeyh Said Derneği de açıklama yaptı.

seyh-said.jpg

Şeyh Said Derneği'nin açıklaması şöyle:

“Amed başta olmak üzere bölge ve çevre illerimizde taziye evlerinde üç günlük öğün olarak verilen taziye yemeklerinin taziye sahipleri tarafından verilmesi dinimizce uygun olmadığı gibi mevcut ekonomik şartlardan dolayı taziye sahipleri bir taraftan acısını yaşarken diğer taraftan bunun gibi ekonomik sorunlarla uğraşmaktadır. Dini ve insani bir sıkıntı olan taziye yemekleri derneğimizce tasvip edilmeyen bir harekettir. Halkımızın bu tür uygulamalardan uzak durmasını, taziye yemeklerinin kaldırılmasını, taziye sahiplerinin kendi yemek ihtiyaçlarını giderdiği saatlerde taziye evlerine gidilmemesine duyarlı olunmalıdır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum