Silvan Belediyesi Kürtçe anons hizmeti başlattı

Silvan Belediyesi Kürtçe anons hizmeti başlattı
Diyarbakır’ın Silvan ilçe belediyesi'nde Kürtçe anons dönemi başladı. Belediye Silvan Belediyesi, ilçedeki anonslara Türkçenin yanında Kürtçeyi ekleyerek çift dilli anons uygulamasına geçti.

AMİDA HABER – Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde DEM Parti’li Belediye Eş Başkanları Sevim Biçici ile Kadri Esen, ilçede belediye tarafından yapılan anonslara Kürtçeyi de ekledi.

Silvan Belediyesi, ilçede bundan böyle Türkçe duyuruların yanında Kürtçe duyuruların da yapılacağını, "Halkımız Belediyemizdeki gelişmelerden kendi dillerinde haberdar edilecektir" denildi.

Silvan Belediyesi’nin konuyla ilgili sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

"Li Şaredariya Farqînê anonsa Kurdî dest pê kir
Di çarçoveya xizmeta du zimanî de ji aliyê Şaredariya me ve anonsên Kurdî jî hatin destpêkirin. Ji niha şûn ve wê bi anonsên Tirkî re anonsên Kurdî jî bên kirin û gelê me bi zimanê xwe ji geşedanên li Şaredariya me bê agahdarkirin."

(Belediyemizde anonslar Kürtçe de yapılmaya başlandı.)

Çift dilli hizmet kapsamında belediyemiz tarafından duyurular artık Kürtçe de yapılmaya başlanmıştır. Artık Türkçe duyuruların yanı sıra Kürtçe duyurular da yapılacak ve halkımız Belediyemizdeki gelişmelerden kendi dillerinde haberdar edilecektir." (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum