Silvan’da ‘Gastronomi Festivali’ düzenlenecek

Silvan’da ‘Gastronomi Festivali’ düzenlenecek

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde düzenlenecek “Gastronomi Festivali” yarın başlıyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, Silvan Kültür Sanat Derneği ve Silvanlılar Derneği işbirliğinde yarın ilçede bulunan Ali Ağa Konağı’ndan Silvan Gastronomi Festivali'nin lasnmanı yapılacak. Lansman kapsamında Silvan’a ait geçmişten bugüne kadar ulaşan yöresel tatları içeren bir tadım düzenlenecek.

Silvan yemekleri

Silvan Kavurması, içli köftesinin tadımları yapılacak ve tescil çalışmaları yürütülecek. Silvan Kavurması süt danası, küçükbaş hayvan kuyruk yağı ve Silvan yaylalarında otlayan dana etinden yapılıyor. Silvan Kutlik (Susamlı İçli Köfte) Silvan yöresine özgü esmer susam ve yine Silvan yöresine ait özel bir buğday türünden yapılan ince bulgur kullanılarak yapılıyor.

Kültürel değerler açığa çıkarılacak

Silvan Gastronomi Festivali ile ilçenin geçmişten bugüne kadar gelen birkaç nesildir yapımı evlerde ve işletmelerde devam eden yöresel lezzetleri ve gastronomi kültürünün tanıtılması amaçlanıyor. Gastronomi ve müzik, gastronomi ve fotoğraf, gastronomi ve sinema temaları ile hem ilçenin sahip olduğu zenginlikleri, bu zenginliklerin ilçenin gastronomi kültürüne kattıklarını ve Silvan ilçesinin kültürel miras değerlerini açığa çıkarmak ve sürdürülmesi hedefleniyor. (İhsan Yılmaz/Özel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.