Taliban sözcüsü HÜDA PAR’a gitti: Yatırım çağrısı yaptı

Taliban sözcüsü HÜDA PAR’a gitti: Yatırım çağrısı yaptı
Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Diyarbakır'da HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

AMİDA HABER - İTTİHADUL ULEMA'nın düzenlediği 7'inc Alimler Buluşması için Diyarbakır'da gelen Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zabihullah Mücahid, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti. Mücahid, ziyaret için HÜDAPAR İl Başkanlığı’na gitti. Ziyarette konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam ülkeleri, sivil toplum örgütleri ve iş insanlarına “Afganistan’ı yeniden ayağa kaldırma” çağrısı yaptı.

Mücahid yatırım çağrısı yaptı

Afganistan'ın yaşadığı sıkıntıları anlatan yatırım çağrısı yaptı. Mücahid, “Ülkemizde savaş yeni bitmiş sayılır. Bu nedenle ülkemizin yardım ve ekonomik projelere ihtiyaçları var” dedi. Afganistan’ın Taliban yönetiminden sonra güvenli hale geldiğini savunan Mücahid şunları söyledi: “Ülkemizde 40 yıl boyunca var olmayan emniyet ve güven şu an oluşmuş durumda. Bu da yatırımlar için çok güzel ve müsait ortamdır. Türkiye hükümeti, halkı, iş adamları, alimleri ve bizimle aynı düşüncede olanlar bize destek ve yardım edebilirler, Afganistan'da yatırım yapabilirler. Yapacakları yatırımlar sayesinde hem kendileri bundan istifade edecek hem de halkımıza büyük faydaları olacaktır." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.