Tanrıkulu Diyarbakır’daki 4 sorunu meclise taşıdı: Devam edeceğim

Tanrıkulu Diyarbakır’daki 4 sorunu meclise taşıdı: Devam edeceğim

Kaynak:B:asın Bülteni

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Diyarbakır’ın sorunlarınına ilişkin TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.

AMİDA HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Parlamentodan Diyarbakırlı hemşehrilerime ve bölgedeki dostlarıma hitap etmek istiyorum; bu dönemde Diyarbakır’ın ve bölgenin sorunlarını parlamentonun ve Türkiye’nin gündeminde tutmaya devam edeceğim.” dedi.

Diyarbakır’da ticari işletmelere yapılan saldırılara değinen Tanrıkulu, “Geçtiğimiz 5-6 ay içerisinde Diyarbakır’da belli çevrelerin bir hazırlıkla gerçekleştirdiği saldırılar oldu. Geçen hafta Perşembe günü de iki ayrı iş yerine saldırı oldu; bu olayla ilgili 3 kişinin tutuklandığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

Saldırıların arkasında siyasal güçler var

Bu saldırıların sistematik, bir planın parçası olduğunu, arkasında siyasal güçlerin olduğunu ve bu güçlerin bu zeminde örgütlenmesine göz yumulduğunu bir kez daha ifade ediyorum.

Diyarbakır’da çok kuvvetli bir sivil toplum geleneği, meslek örgütü geleneği vardır; çok kültürlü, çok kimlikli, tarihi bir kenttir, böyle çatışmaların yaşandığı dönemlerin ağır travması hala vardır. Yeniden böyle bir kutuplaşmaya, çatışmaya ve kavgaya izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Depremzedeler konteyner kentten çıkarılmak isteniyor

2024/06/17/toki-3.jpg

Tanrıkulu, “Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinin yanında depremzede yurttaşlarımız için ayrılan konteyner kentten yurttaşlarımız çıkartılmak isteniyor. Ancak 602 konteynerden oluşturulan konteyner kentte kalan, evi ağır hasar alan veya yıkılan yurttaşlarımızın yerleşeceği TOKİ konutlarının anahtarı da henüz teslim edilmedi.” diye konuştu.

Eski PTT binası kamu hizmetinde kullanılmalı

Diyarbakır’lı vekil, “Tarihi PTT binasıyla ilgili olarak daha önce de ifade etmiştim; böyle tarihi bir binanın özel işletme olarak kullanılması doğru değildir, onarılması ve kamu hizmetinde kullanılması gerekir. Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Beyoğlu’nun ortaklık yaptığı ilişkiler açıklansın

2024/05/08/beyoglu-001.jpg

Eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yolsuzluktan tutuklanmasına da değinen CHP’li vekil şunları söyledi: “Bağlar Belediye Başkanı hakkında yakalama çıkartıldı ve gözaltına alınıp adliyeye götürüldü. Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Hakkında birçok iddia olan, belediye başkan yardımcılarının tutuklandığı dönemde göreve devam etmiş olmasının hangi sakıncalara neden olduğunun açıklanması lazım.

Hakkında bu kadar çok iddia bulunan bir belediye başkanının görev süresinin sonuna kadar görevde tutulmuş olması; yaptığı işlere devam etmesi anlamına gelmektedir. Yerelde ve Adalet ve Kalkınma Partisinin merkezinde siyaseten ortaklık yaptığı ve paylaştığı ilişkilerinin de ortaya çıkartılması gerekmektedir."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.