Tarık Ziya Ekinci’nin Diyarbakır’daki cenaze töreni netleşti

Tarık Ziya Ekinci’nin Diyarbakır’daki cenaze töreni netleşti

Kaynak:Hasan Kösen

Bugün İstanbul Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlenen Tarık Ziya Ekinci yarın (pazar günü) Diyarbakır’da toprağa verilecek. Ekinci'nin cenaze töreni programı netleşti.

AMİDA HABER – Yaşama 99 yaşında veda eden Diyarbakırlı siyasetçi ve aydın Tarık Ziya Ekinci için İstanbul Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İsmail Beşikçi’nin de aralarında bulunduğu birçok aydın, yazar, siyasetçi ve sanatçı törende hazır bulundu.

tarik-ziya-ekinci-merasim-002.jpg

İstanbul'daki törene HDP eski Genel Başkanı Pervin Buldan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak da katıldı.

Diyarbakır programı netleşti

tarik-ziya-ekinciiii.jpg

Ünlü siyasetçi Tarık Ziya Ekinci’nin cenazesi vasiyeti üzerine 18 Ağustos Pazar günü (yarın) Şehitlik semtinde bulunan aile mezarlığında toprağa verilecek. Kürt siyasetçi, yazar, tarihçi, doktor ve insan hakları savunucusu Ekinci’nin cenaze merasimi 10.30 ile 11.30 arasında gerçekleştirilecek. Defin törenine başta siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olmak üzere yüzlerce kişinin katılması bekleniyor.

tarik-ziya-ekinciii3.jpgMal varlığını Beşikçi Vakfı’na bağışlamıştı

tarik-ziya-ekinciii2.jpg

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğan Tarık Ziya Ekinci Lice’de bulunan 614 dönüm arazisini İsmail Beşikçi Vakfı’na bağışlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.