Ücretsiz konaklama hizmeti alan emekliler Diyarbakır’ın tadını çıkarıyor

Ücretsiz konaklama hizmeti alan emekliler Diyarbakır’ın tadını çıkarıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi şehirlerden Diyarbakır'a tatile gelen ve devlet yurtlarında ücretsiz olarak misafir edilen emekliler kentin tarihi mekanlarını geziyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda ücretsiz olarak misafir edilen Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen emekliler, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek tatilin tadını çıkarıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etmesinin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yurtların kapıları, 15 Temmuz itibarıyla emeklilere açıldı.

emekli-diyarbakir4.jpg

Emeklilere İyaz Bin Ganem Öğrenci Yurdu tahsis edildi

Tatil için Ankara, Aydın, Eskişehir, Kahramanmaraş ve İstanbul gibi illerden zaman zaman 40 dereceyi aşan kavurucu sıcağa rağmen medeniyetler kenti Diyarbakır'a aileleriyle birlikte gelen emekliler, Diyarbakır İyaz Bin Ganem Öğrenci Yurdu'nda misafir ediliyor.

Yurtta görevlendirilen İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, ihtiyaç durumunda emeklilere sağlık hizmeti de sunarken, emekliler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile SGK İl Müdürlüğünce sağlanan imkanlarla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlar, İçkale Müze kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü, Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ediyor.

emekli-diyarbakir11.jpg

Emekliler 16 Ağustos’a kadar misafir edilecek

Gençlik ve Spor, Sağlık ile Sosyal Güvenlik İl müdürlüklerinin iş birliğinde Diyarbakır'a gelen emeklileri en iyi şekilde ağırladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Turgay Sayın, "Emeklilerimizi, 15 Temmuz ila 16 Ağustos arasında misafir edeceğiz. Diyarbakır'ımız sıcak ama gönlümüz de sıcak. Bütün emeklilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.