Vahim iddia: Hakkari kayyımı Diyarbakır’ı hareketlendirdi!

Vahim iddia: Hakkari kayyımı Diyarbakır’ı hareketlendirdi!
Hakkâri Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından, Diyarbakır’da görev yapan bazı kaymakam ve vali yardımcılarının kulis çalışmalarına başladığı iddia edildi. DTSO Başkanı Kaya, “Bu yönlü duyumlar bize de geldi” dedi.

AMİDA HABER - Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Ataş’ın tutuklanarak yerine kayyım atanmasının ardından, başlayan tartışmalar sürüyor. İki dönem kayyımla yönetilen Diyarbakır’daki belediyelerde, DEM Partili başkanların yerine kayyım atanması olasılığına karşı kulisler hareketlendi. İddialara göre, bazı kaymakam ve vali yardımcıları görev yerlerinde kalmak için görüşmelere başladı. Bir vali yardımcısının da kaymakam olmak için başvuruda bulunduğu iddialar arasında.

‘Benzer duyumlar bize de geliyor’

kaya-mehmet-osb.jpg

Konu hakkında Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, benzer duyumlarının kendilerine de geldiğini söyledi. Kaya, “Maalesef kayyımlık meselesi bir rant alanına dönüşmüş. Bazı idarecilerin kayyım olabilmek için kapı aşındırdıklarını biz de duyuyoruz. Bu bile tek başına bakıldığı zaman bu işin bir hizmet aşkı olmadığı daha çok kendine, kendi yaşadığı ilçelere kaynak gönderme olduğunu geçmiş deneyimler bize gösterdi. Umarım böyle bir yanlış uygulamaya girmezler. Diyarbakır’ı örnek verirsek, bir Karacadağ OSB’nin 2021 de tapusunu aldık ama 4 yıldır halen arsa tahsisleri yapılamadı. Lojistik köy yüzde 5 gerçekleşme oranında. 1, 2 ve 3’üncü küçük sanayi sitelerinin taşınması maalesef kayyım döneminde engellendi. Bunlar bile tek başına bakıldığında kente ne kadar zarar verildiğini görebiliyoruz. Bu kente yerel yönetim, merkezi hükümet, sivil toplum denge denetleme içinde çalışmadığı sürece sonuç alma şansları yok. İki milyonluk bu kent tek bir akılla yönetilemez.”

‘Neden talep ettikleri araştırılmalı’

nahit-eren.jpg

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de kayyım uygulamasının hem demokrasi, hem de hukuk açısından sorunluğu olduğuna dikkat çekti. Eren, “Bu uygulamalara iktidar adayları da tepki göstermişken kayyım anlayışına dönmek bölge açısından sakıncalı. Bu durum gerginliğe neden olur. Sandıktan çıkan sonucu kabul etmiyorum demek sorunlu bir durum. Seçmen iradesine müdahalenin ülkeye bir fayda getireceğini düşünmüyorum. Kaymakam ve vali yardımcıları kayyım olmak için girişimde bulunuyorsa bu hoş olmayan ve şık olmayan bir davranıştır. Neden talep ettikleri araştırılmalı. Demokrasi dışı bir yeri talep ediyorsanız kaba tabiri ile bir rant mı var orada? Neden bürokratlar talep ediyor. Bu soru işaretleri doğurur. Bu yönde girişimlerde bulunmak kaygı verici utanç verici bir durum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum