VİDEO- Diyarbakır’da 2 bin öğrencili okulun dibinde yıkım!

VİDEO- Diyarbakır’da 2 bin öğrencili okulun dibinde yıkım!
 Muhabir
Diyarbakır’da 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilkokulun dibindeki ağır hasarlı binaların yıkımı öğrenci ve öğretmenleri ders işleyemez hale getirdi.

AMİDA HABER - Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu 11 il arasında yer alan Diyarbakır'da binlerce yapı ağır hasar gördü. Yaklaşık iki yıl içinde 3 bin hasarlı bina yıkıldı. 2 bin binanın yıkım işleri ise halen devam ediyor.

‘Tatilde yapılmadı’

Gelişi güzel yapılan yıkım zaman zaman tartışmalara neden oluyor. Bağlar İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’ndeki Mesut Yılmaz İlkokulu’nun yanındaki 3 binanın yıkımı da tatil yerine, okulların açıldığı dönemde yapılmaya başlandı. İş makineleri ile yapılan yıkımdan dolayı, hem gürültü hem de etrafta oluşan toz öğrenci ve öğretmenleri ders işleyemez duruma getirdi.

‘Önlem yok’

amidahaber-22.jpg

Yıkım çalışmaları sırasında herhangi bir önlem alınmadığını dile getiren veliler, “Aylardır yıkmadıkları binaları okulların açılması ile başladılar. 2 bin öğrencinin toz ve gürültüden ders yapamıyor. Pencereler kapatıldığında sıcaktan, açtıklarında ise toz ve gürültüden durulmuyor. Şu an ders yapılmıyor. Durumu AFAD ve polise bildirmemize rağmen gelen olmadı. Şu an öğrencilerin eğitim hakkı engelleniyor” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.