VİDEO- Diyarbakır’da polis ile vatandaş arasında ilginç diyalog: Ya girerim…

VİDEO- Diyarbakır’da polis ile vatandaş arasında ilginç diyalog: Ya girerim…
Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akkış’ın gözaltına alınması ve yerine kayyım atanması Diyarbakır’da protesto edildi. Açıklama sınasında bir polis memuru ile vatandaş arasındaki ilginç diyalog yaşandı.

AMİDA HABER- Hakkari Belediyesi Eş başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alıp, görevden uzaklaştırılması Diyarbakır’da basın açıklaması ile protesto edildi. Bir alışveriş merkezi önünde yapılan açıklamaya Dem Parti Van Milletvekili Sinan Çift Yürek, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklama öncesi polis ile DEM Partililer arasında gerginlik çıktı. Grubu çembere alan polis, gazetecilerin de görüntü almasını engelledi.

Polis geniş güvenlik önlemleri aldı

hakkari.jpg

Polis müdürü, Diyarbakır Valiliğinin almış olduğu yasaklama kararını hatırlatarak açıklamaya izin vermeyeceklerini duyurdu. Polis müdürleri ve DEM Partili yetkililer ile yapılan müzakerenin ardından açıklamaya izin verildi.

Açıklama öncesi polis ile vatandaş arasında ilginç diyalog

Yaşlı bir vatandaşın çembere alınan grubun içine girmesine polis izin vermedi. Bu sırada yaşlı vatandaş ile polis memuru arasında ilginç diyalog yaşandı.

İşte o ilginç diyalog:

Polis: Giriş yok yasak

Yaşlı vatandaş: Zaten siz yasaktan başka bir şey bilmiyorsunuz

Polis: İçeri giremezsin

Yaşlı vatandaş: Ne var içeri girsem. Ya beni öldürürsün yada içeri girerim

Partililerin araya girmesiyle yaşlı vatandaş açıklamanın yapıldığı alana alındı.

Daha sonra hazırlanan basın açıklamasını DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanları Pınar Sakık Tekin okudu.

hakkari4.jpg

‘Halkı sahip çıkmaya davet ediyoruz’

Hükümetin seçim sonuçlarından ders çıkarmadığını belirten DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Tekin: “Kayyum atamalarının hukuki hiçbir izahatı olmadığını çok iyi biliyoruz. Tüm belediyelerimiz bu kayyum yönetimleri tarafından borç batağına düşürülmüştür. Demokrasiden yana tüm kişi ve kurumlarımızı, kayyumları kabul etmemeye, her yerde bunu ifşa etmeye ve halkın iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

b3deeda5-739a-4405-b0e0-c9fe530b8d0c.jpg

‘Dünya kabul etmiyor’

DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek ise, “3 defadır kayyum atanıyor. Kürt halkı yine cevabını veriyor. Irkçı siyaset Kürtdistan’da başaramayacak. Ne başvuruyorlar, kayyumlara, baskıya başlıyorlar. Demokratik siyaset, sivil siyaset sandıkta ne çıkarsa halkımızın iradesidir diyoruz. Sandıktan ne çıkarsa başımızın gözümüzün üstüne diyoruz. Bu yüzden sandıkta milletin iradesidir. Hakkari halkı, özgür iradesi ile, belediye başkanlarını seçtiler. 15 yıl önceki bir dosyası bugün ortaya koyuyorlar. Hakkari halkı kabul etmiyor. Amed halkı kabul etmiyor. Dünya hakları kabul etmiyor. Türkiye ve Dünya hakları bu durumu kabul etmemeleri gerekir” şeklinde konuştu.

Haber: Zelal Sinayiç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.