Yangını soğutma çalışmaları sona erdi

Yangını soğutma çalışmaları sona erdi
Diyarbakır ve Mardin arasında gece saatlerinde başlayıp sabaha kadar devam eden büyük yangını soğutma çalışmasının tamamlandığı açıklandı.

AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve yerleşim bölgelerine sıçrayarak büyük bir alana yayılan yangının kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda dün çıkan, Diyarbakır ve Mardin'in yanı sıra çevre illerden sevk edilen AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, 112 Acil Sağlık ekipleri ile jandarma ekiplerinin ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti.

Geniş bir alanda yürütülen soğutma çalışması sona erdi

Dronla soğutma çalışmalarına katılan helikopterin Göksu Barajı'ndan aldığı suyu yangının etkili olduğu bölgeye taşıması, Diyarbakır ve Mardin'de yangından etkilenen alanlar kaydetti.

yangin-cinar-mazidag.jpg

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde dün saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemiş, yangın ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınmıştı.

yangin-cinar-mazidag2.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 10'u ağır 44 kişinin de yangından etkilendiğini açıklamıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.