Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Kürtçe mesaj: Yanınızdayız

Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Kürtçe mesaj: Yanınızdayız
Almanya Cumhurbaşkanı Frank - Walter Steinmeier, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerinde başsağlığı ve dayanışma mesajı yayınladı.

AMİDA HABER- Almanya Cumhurbaşkanı Frank - Walter Steinmeier, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üç dilde başsağlığı ve dayanışma mesajı yayınladı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak yayınlanan mesajda Steinmeier, “Düşüncelerimiz afet bölgesindeki depremzedelerle birlikte. Adana'da, Gaziantep'te ve Urfa'da sizleri düşünüyoruz. Malatya'da, Kahramanmaraş'ta, İdlib'de, Halep'te olanlarla. Türkiye ve Suriye'de kentleri ve hayalleri harabeye dönen hepinizle” ifadelerini kullandı.

'Gelen haberler bizi mahvediyor'

Steinmeier’in 20 Şubat 2023 günü Brandenburg Kapısı’nda Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremin kurbanlarını anma töreninde yaptığı konuşması özetle şöyle:

“Türkiye-Suriye sınır bölgesinin büyük bir depremle sarsılmasının üzerinden neredeyse iki hafta geçti. Yıkılan şehirlerden gelen haberler bizi mahvediyor. Görüntüler hafızamıza kazındı. Bu, yüzyılın felaketiydi!

'Aileler kimin hayatta olduğunu bilmiyor'

Yaşanan dehşeti sözlerle tarif etmek çok zor: 45 binden fazla insan hayatını kaybetti. Evlerinin yıkıntılarından kurtarılan on binlerce insan bedenen ve ruhen ağır şekilde yaralandı. Sayısız insan hâlâ enkaz altında. Onları enkazdan canlı kurtarma umutları neredeyse tükendi. Hayatta kalanların çoğu şokta, derin bir çaresizlik içinde ve bundan sonra ne yapacaklarını, bir sonraki gün onları neyin beklediğini bilmiyorlar. Ailelerinden kimin hayatta olduğunu bilmiyorlar.

Afet bölgesinin her yerinde insanlar akrabaları, anne ve babaları, kızları ve oğulları, kardeşleri için yas tutuyor. Her yerde evlerini ve tüm varlıklarını kaybetmiş insanlar var. Bazıları çadırlara ve geçici barınaklara sığındılar, bazıları ise hâlâ, dondurucu soğuğa karşı savunmasız, susuz ve elektriksiz, sıcak giysiler, yiyecek ve tıbbi bakım olmadan açık havada uyumak zorunda.

Büyük bir keder ve çaresizlik sadece orada yaşanmıyor! Bizim ülkemizde de akrabalarını, dostlarını kaybetmiş olan insanlar var. Hanımefendiler, Beyefendiler, bu yıkıcı felaketin kurbanlarını birlikte anmak için bu gece burada, Berlin'de bir araya geldik.

Hayatlarını kaybedenleri sessizlik içinde anıyoruz. Kederde ve acıda birleştik. Düşüncelerimiz afet bölgesindeki depremzedelerle birlikte. Adana'da, Gaziantep'te ve Urfa'da sizleri düşünüyoruz. Malatya'da, Kahramanmaraş'ta, İdlib'de, Halep'te olanlarla. Türkiye ve Suriye'de kentleri ve hayalleri harabeye dönen hepinizle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.