Azerbaycan Ermenistan hattında son durum: Kritik görüşme başladı

Azerbaycan Ermenistan hattında son durum: Kritik görüşme başladı
Azerbaycan’ın Yevlah kentinde Azerbaycan temsilcileri ve Karabağ’daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasında görüşmeler başladı.
Azerbaycan

ve

Ermenistan

arasında alınan

ateşkes

kararının ardından Azerbaycan’ın Yevlah kentinde taraflar arasında kritik görüşme başladı.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri, Azerbaycanlı yetkililerle görüşmek üzere Azerbaycan'ın Yevlah kentine geldi. Azerbaycanlı ve Ermeni temsilciler arasında ateşkes ve yeniden entegrasyon sürecinin ele alınacağı görüşme, yerel saatle 11.50’de başladı.

Azerbaycan tarafından görüşmeye Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni halkla temaslardan sorumlu Ramin Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Karabağ Özel Temsilci Yardımcısı Beşir Hacıyev ve özel temsilcilikten İlkin Sultanov katıldı. Ermeni nüfusu ise görüşmede Sergey Martirosyan ve David Melkumyan tarafından temsil ediliyor. Toplantıda Rus barış gücünden de bir temsilci yer alıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada Karabağ’da başlatılan terörle mücadele operasyonunun Ermeni silahlı grupların teslim olmalarının ardından sona erdiği belirtilmiş, Ermeni nüfus ve Azerbaycanlı temsilciler arasında diyalog süreci başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.