Bir ilk yaşanacak: 200 fili kesip yiyecekler

Bir ilk yaşanacak: 200 fili kesip yiyecekler

Kaynak:Euronews

Kuraklık ve açlığın kapıya dayandığı o ülkede, 26 yıl sonra bir ilk yaşanacak ve filleri kesip yiyecekler.

AMİDA HABER - Şiddetli kuraklığın hüküm sürdüğü Zimbabve'de gıda kıtlığı endişiyle tartışmalı bir uygulama başlatıldı. Afrika ülkesi, 1988'den bu yana ilk kez 200 filin yenmek üzere itlaf edilmesine izin verdi.

Euronews'in haberine göre Zimbabve Çevre Bakanı geçen hafta parlamentoda yaptığı konuşmada, Güney Afrika ülkesinin "ihtiyacından fazla file" sahip olduğunu belirtti. Yerel basında çıkan haberlere göre, avcılara 200 hayvanı öldürme emri verildi.

Avlar Hwange’de gerçekleştirilecek

Parklar ve Vahşi Yaşam Kurumu Başkanı Fulton Mangwanya, fil avının Zimbabve'nin en büyük av rezervine ev sahipliği yapan Hwange de dahil olmak üzere "insanlarla çatışmaların yaşandığı" bölgelerde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Daha önce insan tüketimi için filleri itlaf eden komşu Namibya'nın deneyimlerine atıfta bulunan yetkililer, eti kurutmayı, paketlemeyi ve gıda yetersizliği olan topluluklara ulaştırmayı planlıyor.

WFP: 40 yılın en kötü kuraklığı yaşanıyor

Dünya Gıda Programı (WFP), Zimbabve'de son 40 yılın en kötü kuraklığının yaşandığını belirtiyor. Bu da çok sayıda bölgede ekinlerin kuruyup gitmesi ve hasadın zayıf olması nedeniyle yiyecek çok az şey olduğu anlamına geliyor.

100 bin file ev sahipliği yapıyor

Bazı uzmanlar ve hayvan hakları aktivistleri ise fil itlafının ülkenin imajını olumsuz etkileyebileceği ve turistleri Zimbabve'yi ziyaret etmekten vazgeçirebileceği görüşünde.

Botsvana'dan sonra dünyanın en büyük ikinci fil nüfusunu bünyesinde barındıran Zimbabve, yaklaşık 100 bin file ev sahipliği yapıyor.

Fil popülasyonunda tehlike çanları

Dünya Vahşi Yaşam Fonu, 20. yüzyılın başında üç ila beş milyon olan fil nüfusunun kıtada sadece 415.000 civarında kaldığını tahmin ediyor. Asya ve Afrika filleri, "hassas" olarak sınıflandırıldıkları Güney Afrika, Botsvana, Namibya ve Zimbabve'deki popülasyonlar haricinde, tehlike altında olarak kabul ediliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.