Birleşmiş Milletlerden barış çağrısı!

Birleşmiş Milletlerden barış çağrısı!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

BM Genel Sekreteri Guterres'den Gazze’de ateşkes için Hamas ve İsrail’e “siyasi cesaret” çağrısı geldi.

AMİDA HABER - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas ve İsrail’e Gazze Şeridi’nde ateşkes konusunda anlaşmaya varmaları için çağrıda bulunarak, “Tarafların artık ateşkes anlaşmasına varacak siyasi cesareti ve siyasi iradeyi göstermelerinin zamanı gelmiştir” dedi.

gazze.jpg

İsrail ile Hamas arasında ateşkes müzakereleri devam ederken, dünyanın dört bir yanından artık anlaşmaya varmaları için çağrılar yapılıyor.

gazze1.jpg

ABD’nin New York şehrinde bugün Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Bağış Konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze Şeridi’ndeki durumun kötüye gittiğini vurgulayarak, “Tam da Gazze'de işlerin daha da kötüye gidemeyeceğini düşünürken, dehşet verici bir şekilde Filistinli siviller cehennemin daha da derin çemberlerine itiliyor” dedi.

gazze2.jpg

Filistinlilerin top gibi bir yerden başka bir yere hareket etmeye zorlandığını söyleyen Guterres, “Hiçbir yer güvenli değil. Her yer potansiyel bir ölüm bölgesi. Tarafların artık ateşkes anlaşmasına varacak siyasi cesareti ve siyasi iradeyi göstermelerinin zamanı gelmiştir. Hiçbir şey Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.