Diyarbakır’dan Gazze’ye uzanan hayat

Diyarbakır’dan Gazze’ye uzanan hayat
Yüksek lisans için Filistin’e gidip Gazze’de ilk uluslararası öğrenci olan Diyarbakırlı Rukiye Demir Salhiya şu an Gazze'de, bombardıman altında yaşam mücadelesi veriyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılarda ilk bombardımanda vurulan yerin oturduğu ev olduğunu belirten Rukiye Demir Salhiya, apartmanın yerle bir olduğunu kaydetti.
Diyarbakır

’dan yüksek lisans için Filistin'e giden Rukiye Demir Salhiya Gazze’de okuyan ilk uluslararası öğrenci oldu. Eğitim için çıktığı yolda evlenip yuva kuran Salhiya şuan Gazze’de İsrail tarafından düzenlenen saldırılarda ve yoğun bombardıman altında yaşam mücadelesi veren milyonlarca kişiden biri olan Rukiye Demir Salhiya eşiyle birlikte Filistinlilere yardım etmeye ve seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyor.

[caption id="attachment_30716" align="alignnone" width="1200"] “Amacım Gazze’deki ablukayı eğitim amaçlı delmekti”[/caption]

2016’dan bu yana Gazze’de ikamet eden Salhiya, ulusal bir TV kanalına verdiği röportajında “Amacım Gazze’deki ablukayı eğitim amaçlı delmekti. 3 dilde makaleler yayınlıyordum. İnglizce, Türkçe ve Arapça. Gazze’deki eğitim nasıl, hayat nasıl, buralar için neler yapılır, buradan eğitim amaçlı nasıl faydanılır? Bunları anlatmaktı.” dedi.

“Hastanelere gidiyoruz hastaneleri bombalıyorlar”

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılarda ilk bombardımanda vurulan yerin oturduğu ev olduğunu belirten Rukiye Demir Salhiya, “Apartman yerle bir oldu. Şu ana kadar kaç yer değiştirdim artık hatırlamıyorum. Hastanelere gidiyoruz hastaneleri bombalıyorlar.” İfadelerini kaydetti.

[caption id="attachment_30717" align="alignnone" width="1200"] İsrail saldırılarına 37. günde de devam ederken Gazze’de insani dram gittikçe derinleşiyor[/caption]

7-8 ailenin 3-4 odalı evlerde bombardıman altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını vurgulayan Salhiya, “Kendimiz şahit olduk. Okullar bombalandı, hastaneler bombalandı, mescitler bombalandı, kiliseler bombalandı. Burada kalan yiyecekler saldırılardan önce buzdolaplarında kalanlarda elektriklerin gitmesiyle birlikte kalan yiyecekler de komşularla paylaşıldı. Artık bozulmayacak konserve ürünlere yönlendirildi insanlar ama o da bitmek üzere.” İfadelerine yer verdi.

“Ailemle internet ve şarjım oldukça konuşmaya çalışıyorum”

Ailesiyle her gün olmasa da internet ve şarjı olduğu zaman konuşmaya çalıştığını belirten Salhiya, “Eşim ya da ben veya sağlık ekipleri, sahada çalışanların hiçbiri ailelerinden haber alamıyorlar. Bizler de onlar gibiyiz.” Dedi.

Gazze’nin sesini tüm dünyaya duyurmaya çalışan Diyarbakırlı Salhiya, hayatın güzelliğinden kendimizi alıp neden yaşadığımızı, insan olduğumuzu ve insanlığımıza sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.