Esad ile Putin görüştü: İşte detaylar

Esad ile Putin görüştü: İşte detaylar

Kaynak:Euronews

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Moskova’da bir araya geldi. Görüşmede Suriye ile Türkiye arasındaki olası görüşmenin konuşulduğu tahmin ediliyor.

AMİDA HABER - Moskova’da Putin ile Esad görüşmesinin olası gündem maddelerinden birinin Suriye ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi olduğu tahmin ediliyor.

putin-esad1.jpeg

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin ve Esad’ın Kremlin Başkanlık Sarayı’nda Çarşamba akşam saatlerinde bir araya geldiği açıklandı.

Erdoğan ile Esad görüşecek bir araya gelecek mi?

Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin ve Esad arasındaki görüşmeler hakkında ayrıntı verilmezken, olası gündem maddelerinden birinin Suriye ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye ile de sıkı ilişkileri olan ve Esad hükümetinin en güçlü destekçilerinden Rusya, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi konusunda istekli olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad kısa zaman önce diplomatik ilişkileri yeniden kurmak istediklerinin sinyalini vermişlerdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed'le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok" demişti.

Ayrıca Esad ise, Suriye topraklarında Türk askeri varlığının diplomatik ilişkilerin önündeki ana engel olduğunu belirtmişti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.