İran’da seçimler 2. tura kaldı

İran’da seçimler 2. tura kaldı
1979 İslam devriminden bu yana İran'daki cumhurbaşkanlığı yarışındaki en düşük katılımlı seçimin yaşandığı ilk turda kazanan olmadı.

AMİDA HABER - İran'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yarışan adaylardan hiçbiri ilk turda kazanmak için gerekli olan yüzde 50 oy oranına ulaşamaması nedeniyle seçimler 2. tura kaldı.

İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi’nden yapılan açıklamada seçimin ikinci turuna, ilk turu önde bitiren Mesut Pezeşkiyan ve Said Celili'nin katılacağı belirtildi.

Yetkili kurum tarafından açıklanan verilere göre ülke genelinde 59 bin merkezde kurulan sandıklarda toplam 24 milyon 535 bin 185 oy kullanıldı.

irandaki-secim-yarisinda-pezeskiyan.jpg

En düşük katılımlı seçim

Seçimin ilk turunu önde tamamlayan Pezeşkiyan 10 milyon 415 bin 191 oy alarak oyların 42,5'ini aldı. Pezekşiyan’nın en yakın rakibi Celili ise oyların 9 milyon 473 bin 298'ini aldı ve yüzde 38,6’yla ikinci sırada tamamladı.

Resmi verilere göre seçime katılımın yüzde 40 civarında kaldığı belirtildi . Bu, 1979 İslam devriminden bu yana İran'daki cumhurbaşkanlığı yarışındaki en düşük katılım oranı olarak kayıtlara geçti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.