İran'dan İsrail'e misilleme: 100'ün üzerinde füze ateşlendi

İran'dan İsrail'e misilleme: 100'ün üzerinde füze ateşlendi

Kaynak:NTV

İran kaynaklarına göre İsrail’e yönelik 100'ün üzerinde füze ateşlendi

AMİDA HABER - İran kaynaklarına göre İsrail’e yönelik 100'ün üzerinde füze ateşlendi, ses hızını aşan füzeler de kullanıldı. İsrail hava savunması Demir Kubbe, füzelere karşı devreye girdi. İran Devrim Muhafızları, saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak yapıldığını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları, saldırıya yanıt verilmesi halinde "yıkıcı karşılık" verileceği uyarısında bulundu. İsrail ordusu, "Bu ciddi bir saldırıydı, sonuçları olacak. Uygun şekilde yanıt vereceğiz" açıklamasını yaptı.

irannnnn.jpg

İsrail ordusu, İran'dan füzelerin ateşlendiğini ve sivillerin bomba sığınaklarına girdiğini duyurdu.

İsrail ordu radyosu, İran'dan yaklaşık 200'e yakın füzenin fırlatıldığını bildirdi. İran kaynaklarına göre 500'e yakın füze ateşlendi, ses hızını aşan füzeler de kullanıldı. İran basını, saldırıda hipersonik Fettah 1 füzelerinin kullanıldığını bildirdi. Fettah 1 orta menzilli hipersonik füzeleri, İran Devrim Muhafızları tarafından ilk kez 2023'te tanıtılmıştı.

Siren sesleri durmadı

Kudüs ve Tel Aviv'de patlama ve siren sesleri duyuldu. Tel Aviv'de hava savunma sistemleri devreye girdi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre İran'dan fırlatılan füzelerden bazıları Ürdün hava sahasında düşürüldü.

AFP haber ajansı, Ben Gurion Havalimanı'nda uçuş trafiğinin durduğu bilgisini geçti.
İsrailli Haaretz gazetesi ise saldırıda yaralanan olmadığını belirtti.

İsrail: Bu ciddi bir saldırıydı, yanıt vereceğiz

İsrail ordusu, "Bu ciddi bir saldırıydı, sonuçları olacak. Uygun şekilde yanıt vereceğiz" açıklamasını yaptı.

Devrim Muhafızları açıklama yaptı

İran Devrim Muhafızları da İsrail'e onlarca füze attıklarını duyurdu. Saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail'in bu saldırıya askeri yanıt vermesi halinde "yıkıcı karşılık" göreceği uyarısında bulunuldu.

ABD Başkanı Joe Biden, acil toplantı kararı aldı

Biden, ABD'nin İsrail'i ve bölgedeki Amerikan personelini bu saldırılara karşı korumaya hazır olduğunu belirtti. Beyaz Saray ise Biden ve Harris'in durumu yakından takip ettiğini açıkladı.

Saldırının ardından Ürdün'den yapılan açıklamada Ürdün hava sahasının iki saat kapalı tutulacağı belirtildi. İsrail, saldırının ardından hava sahasını yeniden açarak uçuşların önümüzdeki saatlerde yeniden başlayacağını bildirdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.