Kamala Harris resmen aday: ‘Gazze için gece gündüz çalışıyoruz’

Kamala Harris resmen aday: ‘Gazze için gece gündüz çalışıyoruz’

Kaynak:Rudaw

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Demokrat Parti Ulusal Kongresi 4. Gününde sona ererken, başkan yardımcısı Kamala Harris Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a karşı başkanlık adaylığını resmen açıkladı.

AMİDA HABER – Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Partinin resmi Başkan Adayı olan Kamala Harris, "Ülkemi her zaman partimin ve kendimin üzerinde tutacağım konusunda bana güvenebilirsiniz. Amerikan halkı için savaşacağımdan emin olabilirsiniz" dedi.

Konuşmasında Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ı hedef alan Harris, Trump'ı kendisi ve milyarderler için mücadele ettiği kadar orta sınıf için mücadele etmemekle suçladı.

Harris konuşmasında dış politikada NATO ve Amerika Birleşik Devletleri'nin müttefiklerini her zaman destekleyeceğini açıkladı.

Trump'ı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'yı işgal etmeye cesaretlendirmekle suçlayan Harris, "Ben her zaman Ukrayna'nın yanında olacağım" ifadesini kullandı.

kamala-harrisee.jpg

"Gazze'de ateşkes ve rehine anlaşmasının tam zamanı"

Konuşmasında dış politika hedeflerine de değinen Harris, Gazze’deki savaşı durdurmaya çalıştıklarını belirterek, "Gazze'deki savaşla ilgili olarak Başkan Biden ve ben gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın tam zamanı" dedi.

"Açık konuşmama izin verin. İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman savunacağım ve İsrail'in kendini savunma kabiliyetine sahip olmasını sağlayacağım” diyen Harris, İsrail halkının 7 Ekim'de yaşananlarla bir daha karşılaşmaması gerektiğini ifade etti.

“Kim Jong gibi tiranlara yakınlık göstermeyeceğim"

Trump’ın daha önce Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşmesine atıfta bulunan Harris, "Trump'ı destekleyen Kim Jong Un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim" dedi.

Diktatörlerin Trump'ın dalkavukluk ve iltimaslarla kolayca manipüle edilebileceğini bildiğini kaydeden Harris, Trump’ın “otokrat” olmak istediğini ifade etti.

kamala-harris.jpg

“Amerika bir sonraki adıma hazır"

Seçmenlere seslenerek destek isteyen Harris, "Amerikalı dostlarım, ülkemizi tüm kalbimle seviyorum. Gittiğim her yerde, karşılaştığım herkeste ilerlemeye hazır bir ulus görüyorum. Amerika olan bu inanılmaz yolculukta bir sonraki adıma hazır” ifadelerini kullandı.

Harris, "Ulusumuzu inşa eden korkusuz inanca sımsıkı sarıldığımız bir Amerika görüyorum.” diyen Harris, "Bu dünyaya ilham verdi. Burada, bu ülkede her şey mümkündür. Hiçbir şey ulaşılamaz değildir" şeklinde konuştu.

Harris'in konuşmasının sonunda eşi Doug Emhoff da sahneye çıktı. Peşinden Başkan Yardımcısı Adayı Tim Walz ve eşi geldi. Böylece 4 gün süren Demokrat Parti Ulusal Kongresi sona erdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum