Macron’dan erken seçim öncesi 'iç savaş' uyarısı

Macron’dan erken seçim öncesi 'iç savaş' uyarısı
Fransa'da 30 Haziran'da yapılacak erken seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşırı sağ ve sol partilerin seçim manifestolarının ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulundu.

AMİDA HABER - Fransa Cumhurbaşkanı Macron, aşırı sağ partilerin özellikle göç konusundaki çözüm vaatlerinin toplumu bölebileceğini ve iç savaş riskini artırabileceğini belirtti.

fransa-paris.jpg

Macron, Pazartesi günü "Generation Do It Yourself" isimli podcast programında yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik gibi aşırı sağ partilerin sunduğu çözümlerin toplumu dini veya ırki kategorilere ayırarak bölme eğiliminde olduğunu vurguladı. Bu durumun, ülkede derin bir bölünmeye ve sonuç olarak iç savaşa yol açabileceğini ifade etti.

‘Sağ partiler toplulukları kategorize ediyorlar’

Euronwes’in haberine göre, Macron aşırı sol partileri de eleştirerek, özellikle Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) gibi partilerin toplumu dini ya da etnik gruplara göre ayırdıklarını ve bu durumun ulusal birlik ve dayanışmayı zayıflatabileceğini söyledi.

Bu tür bölünmelerin de toplumsal çatışmaları tetikleyebileceğine söyleyen Macron, "İnsanları yalnızca dini görüşleri ya da ait oldukları topluluklar açısından kategorize ediyorlar. Bu, bir bakıma onların daha geniş bir ulusal toplumdan dışlanmasını meşrulaştırır hale getiriyor. Böyle bir durumda da aynı değerleri paylaşmayanlarla bir iç savaş yaşanabiliyor” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.