Mahmud Abbas: Filistin bizim vatanımızdır, ayrılmayacağız

Mahmud Abbas: Filistin bizim vatanımızdır, ayrılmayacağız

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Filistin bizim vatanımız, ayrılmayacağız" dedi.

AMİDA HABER - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda konuştu. Abbas, dünya liderlerine seslenerek, "Gitmeyeceğiz, gitmeyeceğiz, gitmeyeceğiz" diyerek Filistin topraklarını terk etmeyeceklerini vurguladı.

2024/08/11/muhmudabbas.webp

Abbas’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanı bir kısmı şu şekilde:

"Babalarımızın, dedelerimizin toprağıdır. Bizim olarak kalacaktır. Ve eğer birileri ayrılacaksa, bu işgalci gaspçılar olacaktır"

"Tüm aile isimleri nüfus kayıtlarından silindi(Gazze Şeridi). Yüzlerce aile nüfus kayıtlarından tamamen silindi. Artık yoklar"

"Bu saldırı savaşı devam ederken, Gazze Şeridi'nde, Batı Şeria'da ve Kudüs'te her gün onlarca kişi öldürülmekte ve bunun iki katı kadar insanımız da yaralanmaktadır"

"Size soruyorum, Allah aşkına, 40 bin kişiden 15 binden fazla çocuğu ve halkımızdan bir o kadar kadın ve yaşlıyı öldüren kimdir? Ve onları öldürmeye devam eden kim?”

"ABD yönetiminin, İsrail’in ateşkese uymasını talep eden Güvenlik Konseyi karar tasarısını üç kez engelledi ve tek başına 'Hayır, savaş devam edecek' dedi. Bunu veto kullanarak yaptı ve buna ek olarak, İsrail'i binlerce masum sivili, çocuğu ve kadını öldürmek için kullandığı ölümcül silahlarla donattı"

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.