Noam Chomsky çevresiyle iletişim kuramıyor

Noam Chomsky çevresiyle iletişim kuramıyor
Dilbilimci ve yazar Noam Chomsky'nin sağlık sorunlarının çevresiyle iletişim kuramayacak kadar ilerlediği belirtildi.

AMİDA HABER- Dilbilimci ve yazar Noam Chomsky'nin sağlığının kötüleştiği ve sağlık durumunun çevresiyle iletişim kuramayacak kadar ilerlediği belirtildi.

Media Lens'in paylaştığı bir gönderide, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyesi Profesör Chomsky'nin sağlığının ciddi biçimde bozulması sonrasında bir daha kamuoyunun önüne çıkma olasılığının yok denecek kadar düşük olduğu belirtildi.

Chomsky'nin eski asistanı Bev Stohl, 5 Şubat'ta şunları yazmıştı: "Yakın bir aile üyesiyle iletişim halindeyim, konunun esasını biliyoruz ve yakında daha fazlasını öğrenmeyi umuyoruz. Özetle Noam 95 yaşında ve Haziran'da [2023] bir tıbbi olay yaşadı. Pek çok kişinin fark ettiği gibi, sağlık durumu zamanının ve enerjisinin çoğunu aldığından yazmıyor, mektuplaşmıyor veya röportaj yapmıyor. Hâlâ bizimle birlikte, şu anda haberleri izliyor (izlediği şeyden pek memnun görünmüyor)."

Chomsky…

Aralık 1928'de Philadelphia'da bir Yahudi göçmen ailesinin oğlu olarak dünyaya gelen Chomsky, modern tarihin en çok alıntı yapılan bilim insanlarında biri oldu. 1955'te Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim kadrosuna katıldı. 2002'de Profesörlükten emekli oldu ve 2017'de onursal/fahri profesör olarak Arizona Üniversitesi'ne geçti. Chomsky dilbilim alanında gerçekleştirdiği devrimle bilim dünyasında parlamış olmakla birlikte, kapitalizm ve Amerikan emperyalizmine yönelik eleştirileriyle tanınıyor.

Kendi web sitesindeki bir biyografisinde Chomsky kendi politik tutumunu "anarşist, anarko-sendikalist ve özgürlükçü sosyalist" olarak tanımlıyor. ABD'nin Vietnam savaşının açık sözlü bir muhalifi olarak öne çıktı ve aralarında 1988 Orwell Ödüllü kitle iletişim araçlarının eleştirisine yönelik "Rızanın İmalatı"nın da olduğu onlarca kitabın yazarı veya ortak yazarı oldu. 2005'te yapılan bir küresel ankette Chomsky, küresel bir ankette dünyanın en büyük kamusal entelektüeli seçildi.

Chomsky, yaşamı boyunca Kürtlerin özgürlük mücadelesini destekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.