O ülkede kadınların araba sürmeleri yasaktı, mayolu defile düzenlediler

O ülkede kadınların araba sürmeleri yasaktı, mayolu defile düzenlediler
Birkaç yıl öncesine kadar kadınların araba sürmesi yasaktı ve abaya giymek zorundaydılar. Aynı ülkede mayolu modellerin yer aldığı ilk defile düzenlendi.

AMİDA HABER – Daha 10 yıl öncesine kadar Suudi Arabistan’da kadınların araba sürmeleri yasaktı. Yasağın kaldırılmasından sonra yeni perspektiflerle dünyaya açılan Suudi Arabistan’da ilk mayolu defile de düzenlenmiş oldu.

Faslı tasarımcının çalışması

Faslı tasarımcı Yasmina Qanzal’ın çalışmalarından oluşan mayolar için defile düzenlendi. Havuz başında yapılan defileye ilgi büyüktü.

arabistan2.jpg

Mayolu defile, Suudi Arabistan’ın batı kıyısında yer alan St Regis Red Sea Resort’ta gerçekleşti. Defile ile Prens Muhammed Vahhabi’nin sert görüşünün dünya kamuoyunda yumuşatılması olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle mayolu defilenin de gerçekleştirilen reformlardan biri olduğu belirtiliyor.

arabistan1.jpg

Petrol bağımlılığından kurtulmak istiyorlar

arabistan3.jpg

Suudi Arabistan’da 2030 yılı için yeni vizyon projelerin hazırlandığı ve bu projelerle birlikte ülkenin ekonomik ve sosyal yapısının dönüştürülmesi hedeflendiği aktarılıyor. Vizyon programının 2016 yılında Prens Muhammed bin Selman tarafından başlatılmıştı. Bu reformlarla Suudi Arabistan’ın petrol bağımlılığı azaltılarak, dünya ile entegre bir üretim ekonomisinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Fotoğraflar: Rudaw Medya Ağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.