Olimpiyatlara damga vurdu! Adidas Bella Hadid'den özür diledi

Olimpiyatlara damga vurdu! Adidas Bella Hadid'den özür diledi

Kaynak:Basın Bülteni

Dünyaca ünlü model Bella Hadid ile Adidas firması arasında yaşanan tartışma barışla sonuçlandı. Alman ayakkabı markası, Filistinli Hadid’den özür diledi.

AMİDA HABER - 1972 Olimpiyatları'nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını çağrıştırması ve Bella Hadid'i reklamından çıkartması nedeniyle çift yönlü eleştirilere maruz kalan Alman Adidas markası, Filistinli model ve meslektaşlarından özür diledi.

Adidas, 1972 Olimpiyatları'nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını çağrıştırması ve Bella Hadid'i reklamından çıkartması nedeniyle çift yönlü eleştirilere maruz kalmıştı.

Alman spor giyim markası Adidas, marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkartmasının ardından dünyaca ünlü Filistinli model Bella Hadid'ten özür diledi.

bella-hadid.jpg

Adidas geçen hafta, 1972 Olimpiyatları'nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını çağrıştırması ve Bella Hadid'i reklamından çıkarması nedeniyle çift taraflı eleştirilere maruz kalmıştı.

Adidas şirketinden yapılan açıklamada, kampanyanın "gözden geçirdiği" duyurulmuştu.

bella-hadid1.jpg

Batı Almanya'nın Münih kentinde 1972 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyatları sırasında, sekiz Filistinli militan Olimpiyat köyüne girerek iki İsrailli sporcuyu öldürmüş ve daha sonra dokuz kişiyi rehin almıştı.

O dönemden beri 1972 Oyunları bu trajik olaylarla hatırlanıyordu ve Steven Spielberg'in 2005 yapımı "Münih" filminde hikaye beyazperdeye yansıtılmıştı.

bella-hadid2.jpg

Adidas'ın, "zamansız bir klasik" olarak nitelendirdiği SL72 ayakkabılarının tanıtım reklamlarında Hadid'in yer alması eleştirilere neden olurken, ayakkabı markası, reklam kampanyasını durdurmak zorunda kalmıştı.

Babası Filistinli olan ABDli model, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sık sık sesini yükseltiyor.

İsrail'in Almanya büyükelçiliğinin resmi X hesabından yapılan açıklamada, "Bilin bakalım kampanyanın yüzü kim? Bella Hadid, geçmişinde antisemitizmi yayan ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısı yapan Filistin kökenli bir model." ifadeleri yer almıştı.

adidas-bella-hadid.jpg

Anti-Semitizmle Mücadele Hareketi'nden yapılan açıklamada ise, "Bu kadar çok Yahudi kanının döküldüğü bir Olimpiyatın anısına bir ayakkabının lansmanını yapması tek kelimeyle iğrenç." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.