Reuters: Netenyahu savaş kabinesini feshetti

Reuters: Netenyahu savaş kabinesini feshetti
Reuters haber ajansına konuşan İsrailli bir yetkili, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun savaş kabinesini feshettiğini söyledi.

AMİDA HABER – Reuters haber ajansı son bu haberi acil koduyla geçti. Söz konusu iddia, İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini duyurmasının ardından geldi.

‘Artık kabineye gerek kalmadı’

2024/05/28/israil-ordusu-foto.jpg

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, pazartesi günü siyasi-güvenlik kabinesiyle yaptığı toplantıda savaş kabinesinin sona erdiğini açıkladı. Bu adım, Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın geçen hafta olağanüstü hal hükümetinden istifa etmesinin ardından bekleniyordu. Gantz, Netanyahu'ya "mümkün olan en kısa sürede" erken seçim çağrısında bulunmuştu. Bunun ardından eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da, Netanyahu'ya istifa mektubunu sunarak Savaş Kabinesi'nden istifa etmişti.

Yeni kabine kurulmayacak açıklaması

israil.jpeg

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya göre, koalisyon partilerinin liderlerinden oluşacak yeni bir kabine kurulmayacak. Netenyahu’nun açıkladığı bu fikirler daha önce Bezalel Smotrich ve Itamar Ben Gvir tarafından gündeme getirilmişti. Her ikisi de bakandı.

Hassas kararlara yeni çözüm

israil-netenyahu.jpeg

Dış basından konuyla ilgili derlenen haberlere göre operasyonlarla ilgili hassas kararlar Savunma Bakanı Yoav Gallant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve savaş kabinesinde gözlemci olarak görev yapan Shas Partisi Başkanı Aryeh Deri'nin yer alması beklenen daha küçük bir danışma forumunda ele alınacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.