Rusya'da Call of Duty oyununa boykot

Rusya'da Call of Duty oyununa boykot
Rus karakterlere yönelik şiddet içerikleri nedeniyle Call of Duty oyununun son versiyonunu Rusya’daki elektronik mağazaları boykot etme kararı aldı.

RBC haber ajansının haberine göre perakendeciler M.Video – Eldorado, DNS, Buka ve EMSI, oyunun son versiyonunu görene kadar oyunu dağıtmayacak.

DNS'den bir yetkili, "Bu oyunun Rus vatandaşlarına karşı şiddet içerme ihtimali çok yüksek; bu da ülkenin nefret söylemi yasalarının ihlali olarak görülebilir." dedi.

Buka ve EMSI'nin temsilcileri de benzer şekilde, oyunu dünya çapında piyasaya sürülmesi sırasında satmaktan kaçınacaklarını ve ancak oyunun gerçek içeriği yasaları ihlal etmediği takdirde fikirlerini değiştireceklerini söylediler.

Buka'nın bir temsilcisi, daha önceki basında çıkan haberlere dayanarak RBC'ye "Bu tür içeriğin olasılığı oldukça yüksek" dedi.

Rusya Video Oyunları Dağıtıcıları ve İthalatçıları Birliği Başkanı Yasha Haddaji, haber ajansına oyunun pazarlama kampanyasında bir Rus karakterinin kötü adam olarak tasvir edildiğini söyledi.

Haddaji, “Oyun bir Rus vatandaşına karşı şiddete çağrılar içeriyor. Bunun kabul edilemez olduğuna inanıyoruz." dedi

Modern Warfare III'ün geçen ay yayınlanan fragmanı, oyunun ana düşmanı Vladimir Makarov'a odaklanıyor.

Geçmişte başka Rus kötü adamların da yer aldığı seri, ilk olarak 2009 yılında tartışmalara yol açmıştı.

Moskova'nın Ukrayna'da Şubat 2022'de başlattığı saldırının ardından çok sayıda tanınmış yabancı video oyunu yayıncısı Rusya'dan ayrıldı.

Şirketler ve pazar yerleri Rusya'da dijital satışları yasaklarken, ülkedeki mağazalar oyunların fiziksel kopyalarını satmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.