Vietnam’ımı vuran Yagi Tayfunu'nun bilançosu artıyor: Ölü sayısı 254’e yükseldi

Vietnam’ımı vuran Yagi Tayfunu'nun bilançosu artıyor: Ölü sayısı 254’e yükseldi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Yagi Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli yağış ve toprak kaymaları sonucu Vietnam’da hayatını kaybedenlerin sayısının 254'e yükseldiği öğrenildi.

AMİDA HABER - Vietnam'da Yagi Tayfunu’nun bilançoyu ağırlaştırıyor. Hükümete bağlı afet yönetim kurumundan yapılan açıklamada, şiddetli yağış ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 254'e yükseldiği, 820'den fazla kişinin yaralandığı, 82 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Arama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

tayfun.jpg

Öte yandan konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamada ise yüz binlerce çocuğun temiz su, sanitasyon ve sağlık hizmetlerine erişimden yoksun olduğu ifade edildi.

2 milyon çocuk eğitime erişemiyor

tayfun3.jpg

Tufan sonrası okulların hasar görmesi ve elektrik, su kesintilerinden etkilenmesi nedeniyle yaklaşık 2 milyon çocuğun eğitim, psikososyal destek ve okul beslenme programlarına erişiminin olmadığı paylaşıldı.

Komşu ülkelerde de bilanço ağır

tayfun2.jpg

Ayrıca tayfun nedeniyle Tayland'da en az 33, Myanmar'da ise 19 kişi hayatını kaybetti. Meteoroloji uzmanları, şiddetli yağışların bölgede ay sonuna kadar etkili olacağı uyarısında bulundu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.