2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreni gerçekleşti

2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreni gerçekleşti
“2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni” Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ömer Türk

“2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un katıldığı açılış törenine; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, rektörler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Üniversiteler yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur. Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri olarak görmek sığ bir bakış açısıdır. Üniversitenin esas işlevi kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek, döneminin fikirler sistemini inşa etmek, her alanda toplumun seviyesini yükseltmektir. Dolayısıyla üniversite toplunun ve hayatın dışında değil bilakis tam merkezinde yer alan bir müessesedir” diye konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise “Yüksek Öğretim Kurulu olarak Türkiye Yüzyılı'nda vizyonumuz kalite odaklı ve akademik performansa dayalı eğitim anlayışını benimseyen ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü profili ile üniversite-sektör işbirliğini destekleyen, küresel, bölgesel sorunlara duyarlı yenilikçi bir öğrenim sistemini inşa etmektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.