Bakan öğretmenleri Diyarbakır’da topladı: Peki ne konuştular?

Bakan öğretmenleri Diyarbakır’da topladı: Peki ne konuştular?

Diyarbakır’a ziyarette bulunan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bölgedeki öğretmenlerle Sur ilçesindeki İçkale Açık Hava Müzesi’nde buluştu.

AMİDA HABER - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında Diyarbakır’da tarihi İçkale Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştirilen toplandıta öğretmenlerin eğitim müfredatı ile ilgili görüş ve önerilerini dinledi.

Yusuf Tekin, İstanbul ve Ankara’da ikişer kez olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas, İzmir ve 10’uncusu Diyarbakır’da gerçekleştirilen buluşmalarda binlerce öğretmeni dinledi.

bakan-diyarbakir1.jpg

Müfredat değişikliği ders sürelerini etkileyecek mi?

Bakan Tekin konuşmasında, Diyarbakır’ın kadim bir mirası yansıtan bir şehir olduğunu ifade ederek eğitim rotalarını da öğretmenlerle birlikte belirlediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlerin yeni müfredat taslağının ders sürelerini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, “Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders süreleri mevcut haliyle devam edecek.” cevabını verdi.

Atamalar Pazartesi belli olacak

Bakan Tekin, mevcut müfredatın hafifletilip sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğu yönünde geri bildirimler geldiğini ifade ederek, ‘öğretmen atamalarıyla ilgili de “Pazartesi günü muhtemelen atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur’ dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.