Diyarbakır Harvard’a bir öğrenci daha gönderdi

Diyarbakır Harvard’a bir öğrenci daha gönderdi

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden olarak bilinen Harvard, Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nde eğitim görmekte olan bir öğrenciyi daha kabul etti.

AMİDA HABER- Bahçeşehir Koleji'nin Diyarbakır'daki Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören üç öğrenci, 2 yıl önce Harvard ve Brown isimli prestijli üniversitelere tam burslu kabul edilmişti. Ezgi Toklu ve Dicle Ekinci’nin Harvard’daki eğitimi devam ederken, Diyarbakır’dan bir güzel haber daha geldi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Gül Karen Aça Harvard Biomedikal bölümüne kabul edildi.

gul-karen-aca.jpg

Diyarbakır'ın gururu oldular

Bahçeşehir Koleji, Harvard’ın 3. kabulüyle açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “2021 yılında Harvard Üniversitesinden aldıkları kabullerle gurur kaynağımız olan Diyarbakır Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz Nehir Toklu ve Dicle Ezgi Ekinci’in ardından sevgili öğrencimiz Gül Karen Aça da Harvard Üniversitesi Biomedikal bölümünden aldığı kabulle göğsümüzü kabarttı” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Gül Karen Aça, iki yıl önce 170 ülkeden 50 bin kişinin başvurduğu uluslararası eğitim inisiyatifi Rise for the World’un seçtiği ‘En Parlak 100’ öğrenciden biri olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum