Diyarbakır’a 12 yıl sonra Kürtçe lisans: Tercihler yapıldı

Diyarbakır’a 12 yıl sonra Kürtçe lisans: Tercihler yapıldı
 Muhabir
YÖK’ün 12 yıldan sonra, 25 öğrenci kontenjanı açtığı Dicle Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü için tercihler yapıldı. Bölüm, ilk öğrencilerini bekliyor.

AMİDA HABER - Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan “Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü”ne lisans seviyesinde öğrenci alınması teklifini onaylamıştı. YÖK’ün onayı ile birlikte yıllardır atıl durumda olan Kürt Dili ve Edebiyatı Lisans Bölümü, bu yıl ilk defa öğrenci almaya başladı.

Tercihler yapıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tercihleri yapıldı, tercih sonuçlarının 19 Ağustos’ta açıklanması bekleniyor. Dicle Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü tercih edecek 25 öğrenci, Kürtçe eğitim alacak.

yks-egitim.jpg

Zazaca ve Kurmancî olacak

Amida Haber’e konuşan Kürt Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Osman Aslanoğlu, “Bu yıl ilk öğrencilerimiz gelecek. 6 dersimiz olacak. 3 ders Zazaca, 3 ders de Kurmancî olacak. Akademik kadromuz yetersiz, ama diğer bölümlerden destek alacağız. Bölümde ortak olan 3 ders hariç, öğretim dili Kürtçe olacak” dedi.

osym-yok.jpg

Bu yıl ilk defa alıyor

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı ve Kürt Dili ve Edebiyatı olmak üzere üç bölüm bulunuyor. 2012 yılında açılan Kürt Dili ve Edebiyatı bu yıl ilk defa öğrenci alacak. Dicle Üniversitesi’nde Kürdoloji mezunları için yüksek lisans şansı da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum