Diyarbakır’da iş bırakan öğretmenler: Yanlıştan dönülmelidir

Diyarbakır’da iş bırakan öğretmenler: Yanlıştan dönülmelidir
Diyarbakır’da, Eğitim- Sen üyesi öğretmenler, kariyer sınavının iptali ve ekonomik şartlarının düzeltilmesi için iş bıraktı.

AMİDA HABER- Şeyh Said Meydanı’nda açıklama yapan Eğitim-Sen Amed Şubeleri, öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Açıklamada, kariyer sınavının iptali, eğitim ödeneğinin bir maaş tutarında olması, ücret artışı, mülakata son verilmesi talepler dile getirildi. Taleplerin yerine getirilmesi için öğretmenlerin bugün iş bırakma eylemi yaptığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımız; kariyer basamakları sınavını yapmaması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bütün sonuçlarıyla birlikte derhal iptal etmesidir. Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmelidir.

Kararlılığımız devam edecek

Eğitim Sen, kariyer basamakları sınavının iptali, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret artışı, güvenceli iş, kamusal, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesini sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir.”

Açıklama sonrası öğretmenler, davul zurna eşliğinde halay çekti.

egitim-sen1.jpg

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.