Diyarbakır’da taşımalı eğitim eziyeti

Diyarbakır’da taşımalı eğitim eziyeti

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ‘taşımalı eğitim’ ihalesi bitti ancak taşımalı eğitim başlamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ihaleyi alan firmanın rakipleri tarafından çalıştırılmadığını söyledi. Sorun çözülmezse ihale fesih edilecek.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı, Ziyaret, Büyük Kadı, Erimli, Soğanlı mahallelerinde ihalesi yapılan taşımalı eğitim bir türlü başlamadı. İddialara göre, ihaleyi alan firma iddialara göre, rakipleri tarafından engellendi. Şoför ve araç temininde sıkıntı yaşayan firma bu nedenle öğrencileri okullara taşıyamadı. Onlarca öğrenci, iki hafta geçmesine rağmen okulla buluşamadı.

‘Belediye araçları taşıyor’

İhaleyi alan firma sorunu çözemeyince geçici olarak Sur Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlar devreye girdi. Ancak, öğrenci sayısı fazla olduğu için bu araçlar da yetersiz kaldı. Amida Haber’e konuşan öğrenci velileri, çocuklarının 18 gündür okula gitmediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

‘Çözülmezse, sözleşme fesih edilecek’

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise ihalenin yapıldığını, ancak ihaleyi alan firma rakipleri tarafından engellendiği için sorunun devam ettiğini söyledi. Yetkililer, “Biz ihaleyi yaptık, ancak firma şoför bulamadığını söylüyor. İlgili firma sorunu çözmezse, sözleşmeyi fesih edeceğiz. Yeniden ihale yapılacak” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.