Diyarbakır’ın yeni eczacıları kep attı!

Diyarbakır’ın yeni eczacıları kep attı!
Diyarbakır Dicle Üniversitesi 7. Dönem Eczacılık Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle mezuniyetlerini kutladılar. İlk üçe giren öğrencilerin 4 yıl önce İstanbul’dan yatay geçişle Diyarbakır’a geldikleri öğrenildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde 118 mezun verdi. 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, D.Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif İpek Satar, Ecza Deposu Temsilcileri, dekan yardımcıları, fakülte bölüm başkanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

dicle-mezuniyet-toreni.jpg

İpek Satar: Mesleğe dair saygınızı koruyun

Mezun öğrenciler adına konuşan Hicran Kılıç, Dicle Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti ve mezun olan arkadaşlarını tebrik etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif İpek Satar, eczacılık mesleğinin önemine dikkat çekerek, öğrencilerine kendilerine ve mesleklerine olan saygıyı her daim korumalarını, hayatlarının başarılar ile dolu olmasını temenni etti.

Karakoç: Ailelere teşekkür ediyorum

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise Eczacılık Fakültesi’nin mezunlarını sağlık ordusuna kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiği konuşmasında “Sizlerin bugünlere gelmenizde en büyük görevi ve rolü üslenmiş olan, Üniversitemize ve Fakültemize adım attığınız ilk günden mezun olduğunuz son güne kadar yetişmenizde emekleri olan Eczacılık Fakültemizin değerli akademisyenlerine de teşekkür ediyorum. Sevgili Aileler, sizleri de Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyuyor, sizlere öğrencilerimize, çocuklarınıza verdiğiniz büyük emekleriniz için teşekkür ediyor ve sevincinizi sizlerle paylaşıyoruz. Genç mezunlarımızı en içten duygularımla kutluyor hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Öğrenciler kep attı

Konuşmaların ardından fakülte ve bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere belge ve plaket takdimi yapıldı. Mezuniyet töreni programı Eczacılık Yemini edilmesi ve mezunların keplerini havaya atması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.