Diyarbakır'ın zeki çocukları Türkiye zeka oyunlarına katılacak

Diyarbakır'ın zeki çocukları Türkiye zeka oyunlarına katılacak

Diyarbakır’ın ilçelerinden gelen 70’ten fazla öğrenci Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Diyarbakır il finallerine katıldı. Birinciler Türkiye finallerine katılacak.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın farklı ilçeleri ve çeşitli okullarından gelen 70’ten fazla öğrenci, strateji, zeka ve hız konularında becerilerini sergilemek için bir araya geldi.

Öğrenciler turnuvada ilkokul kategorisinde mangala, equilibrio, q-bitz, küre, pentago oyunlarında; ortaokul mangala, küre, pentago, kulami ve reversi oyunlarında yarıştı.

Hakemlerin gönüllü olarak görev aldığı turnuvada öğrenciler, gösterdikleri performanslarla büyük beğeni topladılar. Turnuva sonunda başarılı olan öğrenciler, zeka oyunları setleri ve madalyalar ile ödüllendirildi.

akil-zeka-oyun1.jpg

Birinci olanlar Türkiye finallerine katılacak

Birinci olan öğrenciler, 24-25-26 Mayıs’ta Rize’de yapılacak olan Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı.

Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen turnuva ile öğrenciler arasında sosyal etkileşim artarken, zeka ve strateji yeteneklerini geliştirme fırsatı doğuyor. Bu etkinlik sayesinde, öğrencilerin sağlıklı rekabet ortamında bir araya gelerek hem eğlenmeler hem de öğrenmeleri sağlanıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.